1 100
szerkesztés
Módosítások
nincs szerkesztési összefoglaló
== Lépések ==
# '''Sós-fűszeres:'''
## Forrósítsuk fel az olajat! Öntsünk egy nagy lábasba egy kevés olajat, majd forrósítsuk fel!
## Jöhet a kukorica! A forró olajba tegyük bele a pattogatni való kukoricát, majd tegyük rá a fedőt! Fontos, hogy a fedő pontosan illeszkedjen a lábasra.
## Fűszerezés: A kukoricát ízlés szerint ízesíthetjük különböző fűszerekkel (pl. fűszerkeverékek, fokhagyma granulátum stb.). Minél később tesszük bele a lábasba, annál kisebb az esélye, hogy odaég. A legjobb, ha akkor fűszerezzük be a kukoricát, mielőtt az első szemek kipattognak, de akár utólag is fűszerezhetjük a kész pattogatott kukoricát.
* [http://www.nlcafe.hu/gasztro/20110901/keszits_hazi_pattogatott_kukoricat_olcson_mikro_nelkul/ Nők Lapja Café: Házi pattogatott kukorica mikró nélkül]
* [http://www.tuja.hu/receptek/csokolades-pattogatott-kukorica.html Csokoládés pattogatott kukorica]
[[Kategória:Étel-ital]]