Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Puszedlit készíteni

2 128 bájt hozzáadva, 2011. november 29., 10:02
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell puszedlit készíteni? == Puszedlit készíthetünk karácsonyra, szilveszterre, lakodalomra, lehet azonnal enni, vagy celofánzacskóban ajándékozni, hi…”
== Hogyan kell puszedlit készíteni? ==

Puszedlit készíthetünk karácsonyra, szilveszterre, lakodalomra, lehet azonnal enni, vagy celofánzacskóban ajándékozni, hisz hetekig eláll. Ha addig el nem fogy. Gyorsan elkészíthető, nem sok macerával. Kivéve a tojáshabos díszítést, de ez kiváltható reszelt mandulával, dióval vagy gyöngycukorral is.

== Lépések ==

# '''Hozzávalók:''' 60 dkg liszt, 2 tojás, 2 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 2 dl méz, 10 dkg vaj, 4 evőkanál tejföl, 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál őrölt fahéj, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, csipet só, 1 narancs reszelt héja, 10 dkg kandírozott vegyes gyümölcs, 10 dkg mazsola (ha valaki nem szereti, kihagyható, vagy durvára vágott dióval helyettesíthető). A fehér mázhoz 30 dkg porcukor, 2 tojás fehérje.
# '''A tésztához összekeverem a tojásokat a porcukorral, majd az összeolvasztott vajat és mézet is hozzáadom.''' Belekeverem a fűszereket és a tejfölt, aztán a szódabikarbónás lisztet. A végén a gyümölcsöket is beleforgatom.
# '''Puha, laza tésztát kapunk, amit egy éjszakára hűtőben kell pihentetni.''' Addig ki lehet találni, mivel díszítsük.
# '''Másnapra jól gyúrható masszánk lesz, amiből diónyi golyókat formáljunk, a közepüket nyomjuk le, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól 4-5 cm-re.''' Ha nem cukormázas tetőt akarunk, akkor most kell rátenni a díszítést is.
# '''180 fokos sütőben 10-15 perc alatt sülnek meg, ha elkezd barnulni a tetejük, akkor jó.'''
# '''Közben elkészíthető a cukormáz:''' A tojásfehérjét üresen kell felverni, és csak fokozatosan adagoljuk hozzá a porcukrot. Nem lesz túl kemény hab, ecsettel tudjuk a majd langyosra hűlt sütikre felkenni.

== Tippek ==

* Habzsákkal mintákat is formázhatunk a puszedlire.


== Amire szükséged lehet ==

* a fentebb látható hozzávalók

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://szilvaszemmel.blogspot.com/2011/02/puszedli-minden-alkalomra.html Szilva szemmel a világ - gasztroblog]

[[Kategória:Étel-ital]]
emailconfirmed
3 341
szerkesztés