48
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Rántott cukkinit készíteni? == A rántott cukkini az egyik legnépszerűbb cukkinis étel. Így készíts Te is isteni ropogós bundájú rántott cu…”
== Hogyan kell Rántott cukkinit készíteni? ==
A rántott cukkini az egyik legnépszerűbb cukkinis étel. Így készíts Te is isteni ropogós bundájú rántott cukkinit.
== Lépések ==
# Mosd meg jó alaposan a cukkinit, vágd le mindkét végét, és karikázd fel kb. 7-8 mm vastagságú karikákra.
# Sózd be a cukkini karikákat és tedd őket kicsit félre.
# Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz, tegyél egy tálba lisztet.
# Üsd egy másik tálba tojást, amit sózz meg és habard el.
# Tegyél zsemlemorzsát egy harmadik tálba.
# A cukkini a sótól vizet fog ereszteni, ezt egy papírtörlővel töröld le panírozás előtt.
# Forgasd meg a cukkinit a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában.
# Melegíts olajat, és közepes lángon süsd aranybarnára a rántott cukkini karikák mindkét oldalát.
# A megsült cukkiniket szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
== Tippek ==
* Zsenge cukkinit használj, aminek puha a héja.
* Ha nagyobb cukkinit használsz, annak már vastagabb a héja, azt meg kell pucolni, és a magjait is ki kell vájni.
* A zsemlemorzsába keverhetsz magokat, kukorica pehely, chips darabokat, úgy még izgalmasabb lesz.
* A rántott cukkinit sütőben is elkészítheted, úgy kevesebb olajat szív magába.
== Amire szükséged lehet ==
* cukkini
* liszt
* tojás
* zsemlemorzsa
* olaj
* só
* serpenyő
* kés
* villa
== Figyelmeztetések ==
* A panírozott cukkiniket óvatosan tedd a forró olajba, hogy ki ne fröccsenjen és meg ne égessen.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [https://cukkinireceptek.hu/rantott-cukkini/ Rántott cukkini]
* [https://cukkinireceptek.hu/rantott-cukkini-melle-koret-otletek/ Köret ötletek rántott cukkini mellé]
* [https://praktikak.hu/meg-kell-hamozni-a-cukkinit/ Meg kell hámozni a cukkinit?]
[[Kategória:Étel-ital]]
A rántott cukkini az egyik legnépszerűbb cukkinis étel. Így készíts Te is isteni ropogós bundájú rántott cukkinit.
== Lépések ==
# Mosd meg jó alaposan a cukkinit, vágd le mindkét végét, és karikázd fel kb. 7-8 mm vastagságú karikákra.
# Sózd be a cukkini karikákat és tedd őket kicsit félre.
# Készítsd elő az alapanyagokat a panírozáshoz, tegyél egy tálba lisztet.
# Üsd egy másik tálba tojást, amit sózz meg és habard el.
# Tegyél zsemlemorzsát egy harmadik tálba.
# A cukkini a sótól vizet fog ereszteni, ezt egy papírtörlővel töröld le panírozás előtt.
# Forgasd meg a cukkinit a lisztben, a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában.
# Melegíts olajat, és közepes lángon süsd aranybarnára a rántott cukkini karikák mindkét oldalát.
# A megsült cukkiniket szedd papírtörlőre, hogy a felesleges zsiradékot felitassa.
== Tippek ==
* Zsenge cukkinit használj, aminek puha a héja.
* Ha nagyobb cukkinit használsz, annak már vastagabb a héja, azt meg kell pucolni, és a magjait is ki kell vájni.
* A zsemlemorzsába keverhetsz magokat, kukorica pehely, chips darabokat, úgy még izgalmasabb lesz.
* A rántott cukkinit sütőben is elkészítheted, úgy kevesebb olajat szív magába.
== Amire szükséged lehet ==
* cukkini
* liszt
* tojás
* zsemlemorzsa
* olaj
* só
* serpenyő
* kés
* villa
== Figyelmeztetések ==
* A panírozott cukkiniket óvatosan tedd a forró olajba, hogy ki ne fröccsenjen és meg ne égessen.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [https://cukkinireceptek.hu/rantott-cukkini/ Rántott cukkini]
* [https://cukkinireceptek.hu/rantott-cukkini-melle-koret-otletek/ Köret ötletek rántott cukkini mellé]
* [https://praktikak.hu/meg-kell-hamozni-a-cukkinit/ Meg kell hámozni a cukkinit?]
[[Kategória:Étel-ital]]