48
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Tiramisut készíteni tojás nélkül? == Az eredeti tiramisu nyers tojással készül, de sokan vannak akik nem szívesen fogyasztanak nyers tojást. S…”
== Hogyan kell Tiramisut készíteni tojás nélkül? ==
Az eredeti tiramisu nyers tojással készül, de sokan vannak akik nem szívesen fogyasztanak nyers tojást. Szerencsére a tiramisut tojás nélkül is el lehet készíteni és a végeredmény legalább olyan finom, mint a tojásos változaté.
[[Fájl:Tiramisu_tojas_nelkul22.jpg]]
== Lépések ==
# A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.
# A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen
# A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.
# A babapiskótákat mártsd a kávéba, de csak rövid ideig, kb. 1 másodpercig mindkét oldalát, és fontos, hogy a kávé szobahőmérsékletű legyen, ne forró. Ha meleg kávéba mártod a piskótákat, akkor könnyen elázhatnak.
# Rakosgasd a kávéba mártott babapiskótákat egymás mellé egy tálba.
# Ha végig raktál egy sor babapiskótát, tedd rá a tojás nélküli tiramisu krém felét.
# Folytasd tovább a piskóták mártogatását, és tegyél ki még egy sort, a mascarpone krém tetejére.
# A piskóták tetejére rakd a masacarpone krém másik felét, és egyengesd el. Tedd a hűtőbe a tiramisut.
# Tálalás előtt szitálj kakaóport a tojás nélküli tiramisu tetejére.
== Tippek ==
* A tejszínt hűtsd fel, felhasználás előtt legalább egy napi hűtőben legyen, hogy habot tudjál verni belőle.
* A mascarponét pár órával felhasználás előtt vedd ki a hűtőből.
== Amire szükséged lehet ==
* 150 g babapiskóta
* 250 g mascarpone
* 200 ml tejszín 30%
* 1 evőkanál vanília kivonat
* 40 g porcukor
* 1 dl feketekávé
* kakaópor a tetejére
* habverő
* tál
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [https://pampuska.com/receptek/tiramisu-tojas-nelkul/ Tiramisu tojás nélkül]
[[Kategória:Étel-ital]]
Az eredeti tiramisu nyers tojással készül, de sokan vannak akik nem szívesen fogyasztanak nyers tojást. Szerencsére a tiramisut tojás nélkül is el lehet készíteni és a végeredmény legalább olyan finom, mint a tojásos változaté.
[[Fájl:Tiramisu_tojas_nelkul22.jpg]]
== Lépések ==
# A mascarponét keverd össze a cukorral és a vanília kivonattal.
# A tejszínből verj habot, nem kell hogy teljesen kemény hab legyen
# A tejszín felét keverd a mascarponés krémhez, majd a tejszín második felét már óvatosan, nagy mozdulatokkal keverd hozzá, hogy a hab ne törjön össze.
# A babapiskótákat mártsd a kávéba, de csak rövid ideig, kb. 1 másodpercig mindkét oldalát, és fontos, hogy a kávé szobahőmérsékletű legyen, ne forró. Ha meleg kávéba mártod a piskótákat, akkor könnyen elázhatnak.
# Rakosgasd a kávéba mártott babapiskótákat egymás mellé egy tálba.
# Ha végig raktál egy sor babapiskótát, tedd rá a tojás nélküli tiramisu krém felét.
# Folytasd tovább a piskóták mártogatását, és tegyél ki még egy sort, a mascarpone krém tetejére.
# A piskóták tetejére rakd a masacarpone krém másik felét, és egyengesd el. Tedd a hűtőbe a tiramisut.
# Tálalás előtt szitálj kakaóport a tojás nélküli tiramisu tetejére.
== Tippek ==
* A tejszínt hűtsd fel, felhasználás előtt legalább egy napi hűtőben legyen, hogy habot tudjál verni belőle.
* A mascarponét pár órával felhasználás előtt vedd ki a hűtőből.
== Amire szükséged lehet ==
* 150 g babapiskóta
* 250 g mascarpone
* 200 ml tejszín 30%
* 1 evőkanál vanília kivonat
* 40 g porcukor
* 1 dl feketekávé
* kakaópor a tetejére
* habverő
* tál
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [https://pampuska.com/receptek/tiramisu-tojas-nelkul/ Tiramisu tojás nélkül]
[[Kategória:Étel-ital]]