48
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Frankfurti levest készíteni kelbimbóból? == A frankfurti levest általában kelkáposztából szokták készíteni, de nagyon finom kelbimbóval is.…”
== Hogyan kell Frankfurti levest készíteni kelbimbóból? ==
A frankfurti levest általában kelkáposztából szokták készíteni, de nagyon finom kelbimbóval is. Érdemes kipróbálni![[Fájl:Frankfurti_leves_kelbimboval300.jpg]]
== Lépések ==
# Készítsd elő a kelbimbót, ha fagysztott kelbimbót használsz akkor engedd fel, ha friss kelbimbót akkor pucold és mosd meg.
#Készítsd elő a többi zöldséget, pucold meg és karikázd fel a répákat, pucold meg és kockázd fel a krumplit, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
#Párold üveges a vöröshagymát az olajon.
#Add a vöröshagymához a fokhagymát, répákat, a kelbimbót és folyamatosan kevergetve piritítsd meg a zöldségeket.
#Húzd le a tűzről a lábost, add a zöldségekhez a majorannát, köményt, pirospaprikát, és keverd össze, majd engedd fel 2 l meleg vízzel.
#Tedd a lábost vissza a tűzre, add a leveshez a burgonyát és a sót és főzd közepes lángon kb. 15 percig, míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak.
#Karikázd fel a virslit és add a leveshez.
#Öntsd a tejszínt a leveshez és forrald össze.
#Kóstold meg, ha szükséges adjál még hozzá fűszereket ízlés szerint.
== Amire szükséged lehet ==
*40 dkg kelbimbó
*2 db sárgarépa
*1 db fehérrépa
*1 db közepes krumpli
*1 fej vöröshagyma
*1 gerezd fokhagyma
*2 dl habtejszín 30%-os
*10 dkg (1 pár) frankfurti virsli
*1 evőkanál majoranna
*1/2 kávéskanál őrölt kömény
*1 teáskanál őrölt paprika
*1 evőkanál só
*1/2 dl olaj
* lábos
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://frankfurtileves.com/category/frankfurti-leves-receptek/ Frankfurti leves receptek]
[[Kategória:Étel-ital]]
A frankfurti levest általában kelkáposztából szokták készíteni, de nagyon finom kelbimbóval is. Érdemes kipróbálni![[Fájl:Frankfurti_leves_kelbimboval300.jpg]]
== Lépések ==
# Készítsd elő a kelbimbót, ha fagysztott kelbimbót használsz akkor engedd fel, ha friss kelbimbót akkor pucold és mosd meg.
#Készítsd elő a többi zöldséget, pucold meg és karikázd fel a répákat, pucold meg és kockázd fel a krumplit, a hagymát és a fokhagymát aprítsd fel.
#Párold üveges a vöröshagymát az olajon.
#Add a vöröshagymához a fokhagymát, répákat, a kelbimbót és folyamatosan kevergetve piritítsd meg a zöldségeket.
#Húzd le a tűzről a lábost, add a zöldségekhez a majorannát, köményt, pirospaprikát, és keverd össze, majd engedd fel 2 l meleg vízzel.
#Tedd a lábost vissza a tűzre, add a leveshez a burgonyát és a sót és főzd közepes lángon kb. 15 percig, míg a zöldségek nagyjából meg nem puhulnak.
#Karikázd fel a virslit és add a leveshez.
#Öntsd a tejszínt a leveshez és forrald össze.
#Kóstold meg, ha szükséges adjál még hozzá fűszereket ízlés szerint.
== Amire szükséged lehet ==
*40 dkg kelbimbó
*2 db sárgarépa
*1 db fehérrépa
*1 db közepes krumpli
*1 fej vöröshagyma
*1 gerezd fokhagyma
*2 dl habtejszín 30%-os
*10 dkg (1 pár) frankfurti virsli
*1 evőkanál majoranna
*1/2 kávéskanál őrölt kömény
*1 teáskanál őrölt paprika
*1 evőkanál só
*1/2 dl olaj
* lábos
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://frankfurtileves.com/category/frankfurti-leves-receptek/ Frankfurti leves receptek]
[[Kategória:Étel-ital]]