176
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell nutellás macaront készíteni? == right|250px Unod már a sokszor próbált recepteket, és valami különlegesre vágysz…”
== Hogyan kell nutellás macaront készíteni? ==
[[Fájl:nutellasmacaron.jpg|right|250px]]
Unod már a sokszor próbált recepteket, és valami különlegesre vágysz? Mit szólnál egy olyan macaronhoz, ami kávés és nutellás is egyben? Ugye? Már csak a gondolattól is összefutott a nyál a szádban! Ráadásul, egy egészen egyszerű receptről van szó, így akkor is bátran elkészítheted, ha csak ritkán sürögsz-forogsz a konyhában! Hidd el, nem fogod megbánni.
== Lépések ==
#'''Elő a konyhai botmixerrel!''' Vegyél elő egy tálat, tedd bele a mandulalisztet, porcukrot, és az instant eszpresszót. Keverd alaposan össze, míg finom por állaga nem lesz, majd szitáld le, addig, amíg minden kis apró darabot le nem szűrtél.
#'''Verd fel a tojást, a borkősavat és a sót addig, amíg habos nem lesz!''' Lassan add hozzá a kristálycukrot (egyszerre kb. egy teáskanálnyit), közben kevergesd. Ha belekerült az összes cukor, kapcsold a botmixert teljes sebességre, amíg fényes és kemény állagú nem lesz a keverék.
#'''Öntsd a két keveréket össze!''' Keverd el jó alaposan a két tál tartalmát egymással, hogy egyveleget képezzenek.
#'''Töltsd bele egy lyukas végű sütőzacskóba a tésztát!''' Nyomj ki a sütőpapírra körülbelül 2,5 cm átmérőjű korongokat. Ezeket tedd félre, majd hagyd, hogy száradjanak kb. 30-45 percig.
#'''Melegítsd a sütőt 165 °C-ra!''' Tedd be a kapott korongokat, és süsd őket 15-16 percig. Ha elkészültél velük, engedd kihűlni, majd töltsd meg őket Nutellával. Jó étvágyat! :)
== Tippek ==
*A kristálycukrot csak kisebb adagokban add hozzá az addigi keverékhez, hogy jól el tudjon a többi hozzávalóval vegyülni.
*Kávét ízlés szerint adhatsz még hozzá, de az útmutatót érdemes tartani a megfelelő állag végett.
*Használhatsz más fajta kávét is, nem csak eszpresszót.
== Amire szükséged lehet ==
*Botmixer,
*tálak,
*tepsi,
*sütőpapír,
*120 gr mandulaliszt,
*200 gr porcukor,
*1 ek instant eszpresszó,
*100 gr tojásfehérje (szobahőmérsékletű),
*1/4 teáskanál borkősav,
*egy csipet só,
*30 gr kristálycukor,
*kb. 1/3 csésze (80 ml) Nutella.
== Figyelmeztetések ==
*Ügyelj rá, hogy amikor összekevered a lisztet, porcukrot és eszpresszót, ne maradjon darabos!
*Addig mixeld a tojást a többi hozzávalóval, míg habossá nem válik!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [https://bakingamoment.com/coffee-macarons-with-nutella-filling/ Coffee Macarons with Nutella Filling]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:nutellasmacaron.jpg|right|250px]]
Unod már a sokszor próbált recepteket, és valami különlegesre vágysz? Mit szólnál egy olyan macaronhoz, ami kávés és nutellás is egyben? Ugye? Már csak a gondolattól is összefutott a nyál a szádban! Ráadásul, egy egészen egyszerű receptről van szó, így akkor is bátran elkészítheted, ha csak ritkán sürögsz-forogsz a konyhában! Hidd el, nem fogod megbánni.
== Lépések ==
#'''Elő a konyhai botmixerrel!''' Vegyél elő egy tálat, tedd bele a mandulalisztet, porcukrot, és az instant eszpresszót. Keverd alaposan össze, míg finom por állaga nem lesz, majd szitáld le, addig, amíg minden kis apró darabot le nem szűrtél.
#'''Verd fel a tojást, a borkősavat és a sót addig, amíg habos nem lesz!''' Lassan add hozzá a kristálycukrot (egyszerre kb. egy teáskanálnyit), közben kevergesd. Ha belekerült az összes cukor, kapcsold a botmixert teljes sebességre, amíg fényes és kemény állagú nem lesz a keverék.
#'''Öntsd a két keveréket össze!''' Keverd el jó alaposan a két tál tartalmát egymással, hogy egyveleget képezzenek.
#'''Töltsd bele egy lyukas végű sütőzacskóba a tésztát!''' Nyomj ki a sütőpapírra körülbelül 2,5 cm átmérőjű korongokat. Ezeket tedd félre, majd hagyd, hogy száradjanak kb. 30-45 percig.
#'''Melegítsd a sütőt 165 °C-ra!''' Tedd be a kapott korongokat, és süsd őket 15-16 percig. Ha elkészültél velük, engedd kihűlni, majd töltsd meg őket Nutellával. Jó étvágyat! :)
== Tippek ==
*A kristálycukrot csak kisebb adagokban add hozzá az addigi keverékhez, hogy jól el tudjon a többi hozzávalóval vegyülni.
*Kávét ízlés szerint adhatsz még hozzá, de az útmutatót érdemes tartani a megfelelő állag végett.
*Használhatsz más fajta kávét is, nem csak eszpresszót.
== Amire szükséged lehet ==
*Botmixer,
*tálak,
*tepsi,
*sütőpapír,
*120 gr mandulaliszt,
*200 gr porcukor,
*1 ek instant eszpresszó,
*100 gr tojásfehérje (szobahőmérsékletű),
*1/4 teáskanál borkősav,
*egy csipet só,
*30 gr kristálycukor,
*kb. 1/3 csésze (80 ml) Nutella.
== Figyelmeztetések ==
*Ügyelj rá, hogy amikor összekevered a lisztet, porcukrot és eszpresszót, ne maradjon darabos!
*Addig mixeld a tojást a többi hozzávalóval, míg habossá nem válik!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [https://bakingamoment.com/coffee-macarons-with-nutella-filling/ Coffee Macarons with Nutella Filling]
[[Kategória:Étel-ital]]