Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Mézeskalács házikót készíteni

3 570 bájt hozzáadva, 2017. október 6., 14:13
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell Mézeskalács házikót készíteni? == right|200px Egyszerű, mégis tökéletes, valamint könnyedén ünnepi hangulatot varáz…”
== Hogyan kell Mézeskalács házikót készíteni? ==

[[Fájl:4866758.JPG|right|200px]]

Egyszerű, mégis tökéletes, valamint könnyedén ünnepi hangulatot varázsol körénk. A szeretet ünnepén elengedhetetlen kellék, az illata pedig mámorba ejtő. Karácsony táján közkedvelt dísz a mézeskalács házikó. Ha kedvet kaptál az elkészítéséhez, de nem vagy benne biztos, hogyan is állj neki, csak kövesd az itt leírt lépéseket és nem fogsz csalódni.


== Lépések ==

#Készítsd el a tésztát! Fogd a hozzávalókat és gyúrd össze őket egy nagy tálban!
#A kapott eredményt formáld tégla alakúra, majd tedd be fóliába csomagolva a hűtőbe30 percre!
#Az idő leteltével a tésztát lisztes deszkán 3-4 mm vastagságúra nyújtsd ki! Vigyázz, hogy a szélei ne repedezzenek meg túlságosan!
#A sütőt melegítsd elő 180°C-ra!
#A már elkészített vagy kinyomtatott sablonokat helyezd a tésztára és a körvonalak mentén vágd ki az elemeket!
#Spatulával pakold át a részeket egy sütőpapírral fedett tepsire, és közben ügyelj a formák sértetlenségére!
#Kikevert egész tojással vékonyan kend le a megformált tészta elemeket, majd utána tedd be a sütőbe 15 percre!
#A sütési idő alatt keverd ki a tojásfehérjét!
#15 perc után vedd ki a sütőből a megsült tésztát és hagyd kihűlni!
#Kikevert tojásfehérjével vékonyan kend le a kisütött formákat, majd hagyd megszáradni!
#Keverd össze a porcukrot a tojásfehérjével, majd kezd el összeragasztgatni óvatosan az elemeket!
#A maradék masszával kedved szerint díszítsd fel saját készítésű mézeskalács házikódat!


== Tippek ==

*A massza állaga: ha úgy látod, hogy túl híg lett, adj hozzá még porcukrot, illetve sűrűbb massza esetén tojásfehérjét, mert nem tudod majd kinyomni a habzsákból!
*Hagyd a porcukros díszítőmasszát megkötni egy-egy elem összeragasztása után!
*Ha magasabb szinten szeretnéd végezni a díszítést, beszerezhetsz dekorcukrokat vagy más dekorációs kellékeket!


== Amire szükséged lehet ==

*egy nagy tál
*nyújtófa
*nyújtódeszka
*kés
*tepsi
*sütőpapír
*spatula
*sablonok
*habzsák/zacskó
*idő
* Hozzávalók a tésztához:
• 250 g akácméz

• 100 g vaj

• 125 g porcukor

• 5 g fahéj (őrölt)

• 5 g gyömbér (őrölt)

• 3 g szegfűszeg (őrölt)

• 8 g holland kakaópor

• 500 g búzaliszt (BL55)

• 3 g sütőpor

• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

• 1 csipet só

*Hozzávalók a fényes mázhoz:
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)

• 2 db tojásfehérje
*Hozzávalók a díszítéshez:
• 2 db tojásfehérje

• 500 g porcukor



== Figyelmeztetések ==

*A sütőt ne hagyd őrizetlenül, ha be van kapcsolva!
*Túl erős nyomás esetén a habzsák/zacskó szétrobbanhat!
*Az elemek kivágásánál ügyelj, hogy ne vágd meg magad!


== Kapcsolódó videók ==

<youtube> https://www.youtube.com/watch?v=fRvvmpwQjlk</youtube>


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==



*[https://cookpad.com/hu/receptek/1924839-mezeskalacs-haziko-keszites-video-sablon mézeskalács házikó készítése]

[[Kategória:Család-gyerek-kapcsolatok]]
[[Kategória:Művészet-kultúra]]
[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Otthon-kert]]
[[Kategória:Szórakozás-kikapcsolódás]]
[[Kategória:Étel-ital]]

[[Kategória:Család-gyerek-kapcsolatok]]
[[Kategória:Művészet-kultúra]]
[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Otthon-kert]]
[[Kategória:Szórakozás-kikapcsolódás]]
[[Kategória:Étel-ital]]
Névtelen felhasználó