1 100
szerkesztés
Módosítások
→Hosszú, vékony szeletek
=== Hosszú, vékony szeletek ===
[[Fájl:dinnye-szeleteles-csikok.jpg|right|250px]]
# Vágd félbe az egész dinnyét: szúrd a kést a közepébe, majd mozgasd lefelé a kést. Fordíts a dinnyén, és vágd tovább, amíg körbe nem érsz. Mindegy, hogy keresztben vagy hosszában ejted a vágást, úgy csináld, ahogy jobban kézre esik.
# A fél dinnyét fordítsd a vágott felével lefelé, így stabilabban áll. Ezután egyszerűen vágd fel párhuzamos csíkok mentén. Próbálj törekedni arra, hogy a dinnye egyben maradjon, a szeletek ne dőljenek el.
# Fordíts el a szeletekre vágott dinnyét, és az előző vágásokra merőlegesen is vagdosd be.
# Ha kiveszel egy darabot az így felszeletelt dinnyéből, akkor négyzet alapú, hosszúkás formát kapsz, amely szinte csak gyümölcshúsból áll – mint annak idején a lékelt dinnyéből kapott kóstoló.
=== Háromszögek ===