1 100
szerkesztés
Módosítások
→Sütőben sütve
=== Sütőben sütve ===
# Tedd a gesztenyét egy nagy tálba, engedj rá vizet. Ha száraz volt, áztasd így egy-két órát. # Ami feljön a víz tetejére, nagy valószínűséggel romlott, ezért jobb kidobni.# A gesztenye jó gesztenyék héját vagdosd be egy éles késsel.# Ha van A bevagdosott gesztenyét rakd vissza a tálba, önts rá időmeleg vizet, akkor áztasd be pár órára langyos vízbe a szemeketés puhítsd így 10 percig.# Melegítsd Ezalatt melegítsd elő a sütőt 200 fokra.# Rakd a gesztenyét egy tepsibe és tedd a forró sütőbe.# Ha nem volt korábban idő a gesztenye beáztatására, akkor önts a tepsibe egy kevés (fél-egy deciliter) vizet.
# Sütés közben többször is rázd meg a tepsit, hogy a gesztenyék átforduljanak és minden oldalról egyenletesen átsüljenek.
# Kb. 30-40 perc után vedd ki a sült gesztenyét a sütőből. Amikor jó, akkor nagyon finom illatot áraszt, és a vágások mentén szétnyílik a héja.
== Tippek ==