154
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
#'''Készíts belőle salátát.''' A lilakáposztára a többség automatikusan párolt káposztaként gondol, de érdemes nyersen elkészíteni, mert így károsodás nélkül benne maradnak a tápanyagok. Öntettel nyakon öntve a káposzta meg fog puhulni, így nincs szükség párolásra sem. A következő recept egy édeskésebb ízvilágú salátaverzió, viszont minden olyan hozzávalót tartalmaz, amelyek összeérve igazi finomsággá varázsolják a káposztát, még ha így az elején kicsit nehéz is ezt elhinni.
#*A lilakáposztát mosd meg, majd vágd négybe. Minden negyedet keresztbe, minél vékonyabban szeletelj fel. Amikor a torzsájához érsz, azt is nyugodtan felvághatod vékonyan, mivel ebben koncentráltabban vannak jelen a káposzta hatóanyagai.
#*Darabolj fel két almát kis kockákra. Legjobb, ha édes típusú, sárga almát választasszválasztasz.
#*Reszelj le egy sárgarépát.
#*Vágj össze egy fél fej vöröshagymát nagyobb, de vékony csíkokra.
#*Mindössze 5 szelet kígyóuborkára lesz még szükségesszükséged, amitől frissebb, zamatosabb lesz a saláta, de mégsem veszi át annyira az erős uborka ízt. Ehhez az Az 5 karika uborkát vágd pici kockákra.
#*Öntetnek keverj össze joghurtot, tejfölt, mézet, olívaolajat és mustárt. Szórj bele borsot, és kicsit több sót, mert a káposzta úgyis felveszi, és úgy finom, ha van íze. Nyomj bele 1 kis gerezd fokhagymát. Fokhagymából azért nem kell sok, mert alapjában véve ez egy édeskésebb saláta lesz.
#*Minden összetevőt tegyél egy nagy tálba és keverd össze. Csapj hozzá 2 marék mazsolát is.