103
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni? == Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta rec…”
== Hogyan kell tonhalas tésztát készíteni? ==
Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok!
== Lépések ==
#Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
#Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
#Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
#Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
#Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat, és a paradicsomot.
#Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
#Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
#Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
#Tálalás előtt melegítsd meg tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
== Tippek ==
*Érdemes fűszerezni, de ne sokallj el, mert sót és borsot utána is tudsz az ételbe rakni.
*Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
*Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.
== Amire szükséged lehet ==
#Kb. 30 perc
#Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
#Hozzávalók
#*2 tonhalkonzerv
#*1 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
#*1 nagyobb fej hagyma
#*0,5 kg tészta
#*0,5 l tejszín
#*2 db paradicsom
#*kevés olaj
#*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Saját recept
[[Kategória:Otthon-kert]]
[[Kategória:Étel-ital]]
Szeretnél valami gyorsat, egyszerűt és finomat vacsorára? Ne keress tovább, isteni tejszínes, tonhalas tészta receptet mutatok!
== Lépések ==
#Főzd ki a tésztát, bő vízben, előírás szerint! Ha kifőtt, szűrd le, tedd félre.
#Aprítsd fel a paradicsomot apró kockákra! Érdemes recés élű kést használnod, azzal egyszerűbb felvágni a paradicsomot.
#Bontsd ki a tonhalkonzervet. Egy lábasba öntsd bele a konzerv olaját.
#Aprítsd fel a fokhagymát és a hagymát! Rakd bele a lábasba. Ha szükséges, önts még hozzá étolajat!
#Közepes lángon kezd el fonnyasztani a hagymákat. Ha már úgy látod, hogy elkészültek, tedd hozzá a tonhalat, és a paradicsomot.
#Gyakran kevergesd, mert ilyenkor még könnyen leszívja a hozzávalókat! Ha a paradicsom kicsit megpárolódott, öntsd hozzá a tejszínt, de közben alaposan kevergesd.
#Ha a tejszín már a lábasban van, fűszerezz! Egy csipet só, egy kiskanál bors kiemeli az ízeket. Az oregano és a bazsalikom pedig mediterrán hangulatot kölcsönöz a tésztának.
#Folyamatosan keverd, amíg a tejszínnel össze nem forr a szósz. Ha felforrt, vedd le a tűzről.
#Tálalás előtt melegítsd meg tésztát, merj rá a tonhalas szószból, és jó étvágyat!
== Tippek ==
*Érdemes fűszerezni, de ne sokallj el, mert sót és borsot utána is tudsz az ételbe rakni.
*Ha kezdő szakács vagy, várd meg, amíg a tészta kifő. Előre készíts elő minden hozzávalót, mérd ki a fűszereket, aprítsd fel a paradicsomot. Ha már tapasztaltabb vagy a konyhában, párhuzamosan is végezheted a műveleteket.
*Ha túl híg a szósz, keverj hozzá egy kanál étkezési keményítőt, vagy vízzel kikevert lisztet. De ha leveszed a tűzről és hagyod kihűlni, egy kicsit mindig sűrűsödik.
== Amire szükséged lehet ==
#Kb. 30 perc
#Lábas, konzervnyitó, tésztaszűrő, fakanál, kés
#Hozzávalók
#*2 tonhalkonzerv
#*1 gerezd fokhagyma, vagy fokhagyma granulátum
#*1 nagyobb fej hagyma
#*0,5 kg tészta
#*0,5 l tejszín
#*2 db paradicsom
#*kevés olaj
#*só, bors, oregano, bazsalikom ízlés szerint
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Saját recept
[[Kategória:Otthon-kert]]
[[Kategória:Étel-ital]]