64
szerkesztés
Módosítások
→Hogyan kell a vörös áfonyát felhasználni?
== Hogyan kell a vörös áfonyát felhasználni? ==
[[Fájl:vörös_áfonya.jpg|right.jpg]]A vörös áfonya rendkívül egészséges tápanyagforrás, rengeteg antioxidánst, flavonoidot és vitaminokat tartalmaz. Rendszeres fogyasztásával erősíthető az immunrendszer, és megelőzhetőek többek között a szív- és érrendszeri megbetegedések, a cukorbetegség, az öregedés, a rák, a makula degeneráció és a szürke hályog kialakulása. Emellett csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát, és olyan öregkori betegségek hatását vagy éppen kialakulásának veszélyét, mint például az Alzheimer-kór és az elbutulás. Pektinben gazdag rostja pedig enyhíti a hasmenés és a székrekedés tüneteit. Mindez elég indok arra, hogy beépítsük étrendünkbe a vörös áfonyát és minél rendszeresebben fogyasszuk. Cikkünkben a vörös áfonya felhasználásának módjairól írunk.
== Lépések ==