38
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell csokoládét készíteni? == right|350px A csokoládégyárak dollármilliókat invesztálnak különböző gépezetekbe és eszkö…”
== Hogyan kell csokoládét készíteni? ==
[[Fájl:chocolate.jpg|right|350px]] A csokoládégyárak dollármilliókat invesztálnak különböző gépezetekbe és eszközökbe, hogy a keserű kakaóbabokból édes csokoládé váljon. Ha rászánod magad azonban, te is átalakíthatod a konyhád egy miniatűr csokoládégyárrá.
== Lépések ==
#Forrald fel a vizet!
#Keverd össze a vajat és a kakaóport, majd addig kavard, amíg egy krémes massza nem válik belőle. Csomómentesítsd botmixerrel vagy villával.
#A kakaómasszát add hozzá a forróvízhez, majd oszlasd el benne, de ügyelj, hogy ne forrjon fel újra.
#*Öntsd bele az így keletkezett forró masszát egy tálba!
#Szita segítségével keverd össze a porcukrot és a kristálycukrot egy külön tálban.Csomómentesítsd, amennyire csak lehet, majd add hozzá a forró kakaómasszához.
#*Öntsd hozzá a tejet és keverd simára.
#Vékony rétegekben helyezd bele a csokoládéformákba a forró anyagot.
#Hagyd bent éjszakára dermedni a hűtőben vagy a fagyasztóban.
== Tippek ==
*Rengeteg dolgot kezdhetsz a házilag készített csokoládéval: adhatod pénzért vagy ajándékba, de csak simán meg is eheted a családtagjaiddal. A házi készítésű csokoládé remek és kreatív ötlet, mely tökéletes a szülinaptól elkezdve a karácsonyon át az egyszerű vendégségre szánt ajándékokig.
*Bizonyosodj meg, hogy a kakaóporból teljesen feloldott massza keletkezett.
*Ha színezni akarod a csokoládét, soha ne átlagos ételfestéket használj, hanem por- vagy gélállagú színezéket.
*A csokoládékészítés nem egyszerű folyamat, így ne keseredj el, ha elsőre nem tökéletes. Többszöri próbálkozás után rá fogsz érezni, hogy a legegyszerűbb számodra, és a saját ízlésedhez is igazíthatod a receptet.
== Amire szükséged lehet ==
*2 bögre (220 g) kakaópor
*3/4 bögre (170 g) vaj, szobahőmérsékletű
*1/2 bögre (100 g) kristálycukor
*2/3 bögre (150 ml) tej, szobahőmérsékletű
*1/4 bögre (30 g) porcukor
*1 bögre (135 ml) víz
*Fazék
*Botmixer
*Szita
*Csokoládéforma
== Figyelmeztetések ==
*A recept nem könnyű, valószínűleg csak többszöri próbálkozás után hozza meg a várt eredményt.
*Ha a gyerekek is segítenek a főzésben, ügyeljünk a forró fazekakra.
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>4dwj55WTcQ0</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.wikihow.com/Make-Chocolate WikiHow: Make chocolate?]
[[Fájl:chocolate.jpg|right|350px]] A csokoládégyárak dollármilliókat invesztálnak különböző gépezetekbe és eszközökbe, hogy a keserű kakaóbabokból édes csokoládé váljon. Ha rászánod magad azonban, te is átalakíthatod a konyhád egy miniatűr csokoládégyárrá.
== Lépések ==
#Forrald fel a vizet!
#Keverd össze a vajat és a kakaóport, majd addig kavard, amíg egy krémes massza nem válik belőle. Csomómentesítsd botmixerrel vagy villával.
#A kakaómasszát add hozzá a forróvízhez, majd oszlasd el benne, de ügyelj, hogy ne forrjon fel újra.
#*Öntsd bele az így keletkezett forró masszát egy tálba!
#Szita segítségével keverd össze a porcukrot és a kristálycukrot egy külön tálban.Csomómentesítsd, amennyire csak lehet, majd add hozzá a forró kakaómasszához.
#*Öntsd hozzá a tejet és keverd simára.
#Vékony rétegekben helyezd bele a csokoládéformákba a forró anyagot.
#Hagyd bent éjszakára dermedni a hűtőben vagy a fagyasztóban.
== Tippek ==
*Rengeteg dolgot kezdhetsz a házilag készített csokoládéval: adhatod pénzért vagy ajándékba, de csak simán meg is eheted a családtagjaiddal. A házi készítésű csokoládé remek és kreatív ötlet, mely tökéletes a szülinaptól elkezdve a karácsonyon át az egyszerű vendégségre szánt ajándékokig.
*Bizonyosodj meg, hogy a kakaóporból teljesen feloldott massza keletkezett.
*Ha színezni akarod a csokoládét, soha ne átlagos ételfestéket használj, hanem por- vagy gélállagú színezéket.
*A csokoládékészítés nem egyszerű folyamat, így ne keseredj el, ha elsőre nem tökéletes. Többszöri próbálkozás után rá fogsz érezni, hogy a legegyszerűbb számodra, és a saját ízlésedhez is igazíthatod a receptet.
== Amire szükséged lehet ==
*2 bögre (220 g) kakaópor
*3/4 bögre (170 g) vaj, szobahőmérsékletű
*1/2 bögre (100 g) kristálycukor
*2/3 bögre (150 ml) tej, szobahőmérsékletű
*1/4 bögre (30 g) porcukor
*1 bögre (135 ml) víz
*Fazék
*Botmixer
*Szita
*Csokoládéforma
== Figyelmeztetések ==
*A recept nem könnyű, valószínűleg csak többszöri próbálkozás után hozza meg a várt eredményt.
*Ha a gyerekek is segítenek a főzésben, ügyeljünk a forró fazekakra.
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>4dwj55WTcQ0</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.wikihow.com/Make-Chocolate WikiHow: Make chocolate?]