106
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell fűszervajat készíteni? == right|250pxA különböző fűszerekkel ízesített vajak egyszerűen elkészíthetőek, és nagyon j…”
== Hogyan kell fűszervajat készíteni? ==
[[Fájl:Fuszervaj.jpg|right|250px]]A különböző fűszerekkel ízesített vajak egyszerűen elkészíthetőek, és nagyon jó kiegészítői lehetnek sült vagy grillezett húsoknak, de önmagukban is helytállnak pirítóson vagy szendvicsben. Fűszervaj készítésénél szinte bármilyen fűszerezést kipróbálhatunk, csak a fantáziánk szabhat határt. Itt most csak az alapokat mutatom be, de az interneten rengeteg recept közül választhattok.
== Lépések ==
# Minden recept első lépése, hogy '''hagyjuk felmelegedni a vajat'''.
# Ideális esetben a fűszernövényről frissen leszüretelt '''leveleket felaprítjuk''', de a boltban kapható előrecsomagolt fűszereket is használhatunk.
# '''A receptünkben''' oregánó, snidling és petrezselyem van, de néha teszünk bele újhagymát is.
# A felaprított fűszereket '''elkeverjük a vajjal'''
# Majd teszünk bele ízlés szerint '''sót és borsot.''' (Mi nem vagyunk borspártiak.)
# Megvárjuk míg '''elkezd megdermedni, és vizes kézzel''' megformázzuk (golyóra, hengerre, cipóra).
# '''A formákat folpackba''' (alufólia is megteszi) tekerve eltesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
== Tippek ==
* Elsősorban friss fűszereket használjuk, mert intenzívebb ízűek.
* Az erős fűszerek elnyomhatják a kevésbé testes ízűeket.
* Jellemzően zöldfűszereket használunk, de tényleg szinte bármivel kiegészíthető. Hallottam, hogy valaki narancslevet tesz bele.
* Mélyhűtőben sokáig eláll, így egyszerre nagyobb adag is készíthető.
== Amire szükséged lehet ==
* Vajra (elméletileg margarinból is készíthető)
* Fűszerekre
* Fantáziára
* Folpackra, alufóliára, vagyis valami csomagolóanyagra
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nosalty.hu/kereses/recept/f%C5%B1szervaj A Nosalty rengeteg fűszervaj receptet kínál]
* [http://izeselet.hu/receptek/harom-fele-fuszervaj/ Az Ízesélet oldalán is találtok receptet]
* [http://www.mindmegette.hu/kereses/recept/f%C3%BBszervaj A mindmegette közösségének ötleteit itt találjátok]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:Fuszervaj.jpg|right|250px]]A különböző fűszerekkel ízesített vajak egyszerűen elkészíthetőek, és nagyon jó kiegészítői lehetnek sült vagy grillezett húsoknak, de önmagukban is helytállnak pirítóson vagy szendvicsben. Fűszervaj készítésénél szinte bármilyen fűszerezést kipróbálhatunk, csak a fantáziánk szabhat határt. Itt most csak az alapokat mutatom be, de az interneten rengeteg recept közül választhattok.
== Lépések ==
# Minden recept első lépése, hogy '''hagyjuk felmelegedni a vajat'''.
# Ideális esetben a fűszernövényről frissen leszüretelt '''leveleket felaprítjuk''', de a boltban kapható előrecsomagolt fűszereket is használhatunk.
# '''A receptünkben''' oregánó, snidling és petrezselyem van, de néha teszünk bele újhagymát is.
# A felaprított fűszereket '''elkeverjük a vajjal'''
# Majd teszünk bele ízlés szerint '''sót és borsot.''' (Mi nem vagyunk borspártiak.)
# Megvárjuk míg '''elkezd megdermedni, és vizes kézzel''' megformázzuk (golyóra, hengerre, cipóra).
# '''A formákat folpackba''' (alufólia is megteszi) tekerve eltesszük a hűtőbe vagy a fagyasztóba.
== Tippek ==
* Elsősorban friss fűszereket használjuk, mert intenzívebb ízűek.
* Az erős fűszerek elnyomhatják a kevésbé testes ízűeket.
* Jellemzően zöldfűszereket használunk, de tényleg szinte bármivel kiegészíthető. Hallottam, hogy valaki narancslevet tesz bele.
* Mélyhűtőben sokáig eláll, így egyszerre nagyobb adag is készíthető.
== Amire szükséged lehet ==
* Vajra (elméletileg margarinból is készíthető)
* Fűszerekre
* Fantáziára
* Folpackra, alufóliára, vagyis valami csomagolóanyagra
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nosalty.hu/kereses/recept/f%C5%B1szervaj A Nosalty rengeteg fűszervaj receptet kínál]
* [http://izeselet.hu/receptek/harom-fele-fuszervaj/ Az Ízesélet oldalán is találtok receptet]
* [http://www.mindmegette.hu/kereses/recept/f%C3%BBszervaj A mindmegette közösségének ötleteit itt találjátok]
[[Kategória:Étel-ital]]