106
szerkesztés
Módosítások
→Módszerek
=== Módszerek ===
#* A módszer hátránya, hogy ha túl sokáig tartod a sört a mélyhűtőben, akkor az fel is robbanhat.
# '''Második javaslatmódszer''': A sört egy tálba kell tenni, amiben víz és jég van. A titkos összetevő a só! Ahogy azt a téli útsózásnál is látható, a só felolvasztja a jeget. Ez azért következik be, mert a só lecsökkenti a víz fagyási hőmérsékletét, és az olvadás közben hőt von el a környezetéből. Ennek módszernek különböző fokozatai vannak:
##Simán beleteszed a sós jeges vízbe a sört, ami kb. 5 perc alatt lehűl.
##A sört beleteszed ebbe a vízbe, és folyamatosan mozgatod. Így elméletileg 2 perc is elég.
##Az agresszív módszerváltozat, hogy egy fúró segítségével forgatod a sört a jeges-sós tálban. Ehhez egy termosz tetejére, egy csavarra és befőttes gumira van szükség. A fúróval átfúrod a tetőt, majd abba egy csavart teszel, amivel a fúróhoz rögzíted a fedőt. A sörre ráteszed a befőttes gumikat, és beledugod a termosz tetejébe. Ezzel a módszerrel akár 1 perc alatt hideg sört készíthetsz.
== Amire szükséged lehet ==