Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Horchatát készíteni

25 bájt hozzáadva, 2014. március 31., 08:56
Lépések
=== Rizsből készített horchata ===
# Mossunk át alaposan egy pohár főzetlen, nyers , hosszúszemű rizst.# Öntsünk hozzá 5 pohárnyi szobahőmérsékletű vizet , és hagyjuk benne puhulni 40-50 percet.
# Egy nagy turmixgépben daráljuk össze őket kb. 1 percen át, míg szét nem esik a rizs teljesen.
# Szűrő alatt öntsd át a rizstejet egy literes kannába, hogy a megmaradt rizsdarabok ne kerüljenek már bele.
# Adjunk hozzá egy evőkanál vanília kivonatotvaníliakivonatot, egy teáskanál őrölt fahéjat vagy mandulaaromát és 2/3 pohárnyi cukrot.# Keverjük össze , és tegyük be fél órára a hűtőbe.
=== Mandulából készült horchata ===
# Darálj Daráljunk le 200 gramm héjas mandulát.# A mandulaőrleményhez adj adjunk egy fahéjrudat , és önts öntsünk rá 1 liter forró vizet.# Forrald Forraljuk 1-2 percig egy lábosban.# Nagyon finom lyukú szőrön szűrőn keresztül öntsd öntsük át egy kannába.# A leszűrt levet öntsd öntsük vissza a lábosba és tedd tegyük vissza bele a fahéjrudat, majd forrald forraljuk pár percig újra.# Szűrd Szűrjük át még egyszer, ügyelj ügyeljünk rá, hogy csak a tiszta mandulatej legyenmaradjon, mandula darabkák manduladarabkák és a fahéjrúd véletlenül se maradjanak benne.# Önts Öntsünk hozzá még 1-2 liter vizet , és tegyél tegyünk bele 300 g cukrot, majd keverd keverjük össze (van, hogy elég csak 1 liter víz a karakteres édes-mandulás íz eléréséhez). # Tedd Tegyük be pár órára a hűtőbe.
[[Fájl:Procesado_horchata.jpg|350px]]
593
szerkesztés