Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Kókuszos tápióka pudingot készíteni

15 bájt törölve, 2014. március 21., 22:12
Lépések
# Közben szűrjük le a beáztatott tápiókagyöngyöket, egy lábosba öntsünk fél liter vizet és tegyük bele a gyöngyöket, egy csipet sót, majd kb. 10-15 perc alatt, gyakori kevergetés mellett készre főzzük. Akkor jó, ha a gyöngyök fehér színüket elvesztik, és átlátszóak nem lesznek.
#* Még melegen tegyünk bele 10 dkg pálmacukrot, hogy beleolvadjon – ez adja majd az édesen karakteres ízét.
#* Adjunk hozzá 10 dkg kókuszreszeléket is, míg meleg.
# A tápiókához öntsük hozzá egy szűrő alatt a kihűtött kókusztejet, úgy hogy a citromfű darabok ne menjenek bele. Majd lassú tűzön melegítsük össze, épp csak addig, míg a pálmacukor fel nem olvad.
# A végén reszeljünk bele egy lime héját és tegyük be a hűtőbe. Hidegen tálaljuk, akár magában, akár gyümölcsökkel, mint a tejberizst.
581
szerkesztés