581
szerkesztés
Módosítások
→Tészta elkészítése
=== Tészta elkészítése ===
* 500g 500 g tojásfehérje* 330g 330 g kristálycukor* 200g 200 g darált, hőkezelt mák* 70g 70 g édes morzsa vagy darált háztartási keksz* 150g 150 g hámozott, reszelt alma (Jonatán vagy Idared )* 1db 1 db citrom reszelt héja
# A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.
# Tegyük egy lapos tálba a mákot, a morzsát, a citromhéjat és a reszelt almát, s keverjük össze őket, majd utána óvatosan adagoljuk hozzá a felvert tojásfehérjét, amivel forgassuk össze.
# Egy kiolajozott, lisztezett sütőlapra 6 db dobostorta vastagságú tortalapot készítsünk.
# 200 fokon, 12-14 percig süssük készre és amikor kivettük, még melegen vágjunk alá, és ha kihűlt egy tortakarikával formázzuk ki a 6 tortalapot.
=== A krém elkészítése ===