1 859
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
#*Egy fazékban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a mézet, a cukrot, a tojásokat és a szódabikarbónát. Utóbbitól jó habos lesz.
#*A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és tésztává gyúrjuk.
##*A mézes tésztából 2 db 20x30 cm tepsi nagyságú lapot nyújtunk ki. ##*A tepsi hátára sütőpapírt teszünk és a 2 mézes lapot villával megszurkáljuk, majd a tepsin megsütjük.
#'''Mákos piskóta:'''
##*A tojások sárgáját a cukorral habverővel a legmagasabb fokozaton felverjük. Apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat, majd a tojások felvert habjának 1/3 részét. ##*A lisztet a sütőporral és a mákkal összekeverjük, és ennek is az 1/3 részét a tojásos masszához keverjük fakanállal. ##*Ezután a maradék tojáshabot (2/3 rész) és a maradék mákos liszt keveréket (2/3 rész) keverjük a masszához laza mozdulatokkal. Semmiképpen sem szabad robotgéppel, mert összetörjük a tojás habját és nem lesz laza a tészta! ##*Ezt a piskóta alapot ugyanabba a tepsibe öntjük, aminek a hátán a mézeseket sütöttük. Én sütőpapírral béleltem ki a tepsit, de lehet a hagyományos módon is, vajjal és liszttel. Kb. 20 perc alatt közepes lángon sütjük.
#'''Krém:'''
##*5 dl tejet a cukorral felteszünk forrni. ##*A maradék 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat. ##*Amikor forr a cukros tej, egyszerűen beleöntjük a pudingos tejet és pillanatok alatt kész a sűrű puding. Ezután én beleteszem a vajat és a forró pudingban egyszerűen elolvad. Hagyom kihűlni.
#'''A süti:'''
##*Abba a tepsibe teszem az 1. mézes lapot, amit eddig is használtam a sütés során. Erre a mézesre rákenem a pudingos krém felét. Erre kerül a mákos piskóta. ##*A piskótára kenem a maradék krém 2/3 részét. Pár kanálnyit hagyok a tetejére, mert ebbe fog beleragadni a dió. ##*Amikor a mákos lapomat is megkentem krémmel, rátettem a 2. mézes lapot. ##*Kicsit megnyomkodtam a sütit, hogy jól összeragadjanak a lapok és a krém is egyenletesen terüljön el a lapok között. ##*A maradék pár kanál pudinggal a süti tetejét kentem meg és erre szórtam a 2 maroknyi diót. ##*A diót előtte ízlés szerint zsiradék hozzáadása nélkül megpiríthatjuk egy serpenyőben. Miután megszórtam dióval, olvasztott csokoládét csurgattam rá kanállal.##*Ezután a már teljesen kihűlt sütit, lefóliázva hűtőbe tettem. Pár óra múlva összeértek az ízek és megpuhult a mézes lap is.
== Tippek ==