1 859
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell aszalt szilvás csirkemellet készíteni? == Az étel lényege: rétegelt csirkefalatkák, szalonna övezte, aszalt gyümölcsök borította jénai tálban…”
== Hogyan kell aszalt szilvás csirkemellet készíteni? ==
Az étel lényege: rétegelt csirkefalatkák, szalonna övezte, aszalt gyümölcsök borította jénai tálban. Nem állítom, hogy a legolcsóbb étel lenne, de hát egyszer van karácsony egy évben. Az elkészítése nagyon egyszerű, amíg a hús sül, készíthetjük a köretet, vagy az ünnepi menü egyéb fogásait.
Az eredmény mennyei, mindenkinek bátran ajánlom.
== Lépések ==
# Kibéleljük a jénai tálunkat a bacon szalonnával.
# Elkezdjük rétegezni felváltva a sajtot, valamint a tojásban megforgatott húst, és közé szórjuk a kedvenc aszalt gyümölcsünket.
# A legvégén behajtogatjuk a bacon szalonna szeleteket, de a szalonna alá rakjunk füstölt tarját vagy parasztsonkát is.
# Fóliával beborítjuk, 1 órán keresztül rajta hagyjuk, úgy sütjük.
# Levéve róla a fóliát, megint kb. 1 órán keresztül kell sütni.
== Tippek ==
* Lehet a sorokba füstölt tarját is rétegezni, a lényeg, hogy sajt minden soron legyen, mert ez az összekötő anyag.
* Köretnek rizottórizst, vagy bulgurt ajánlok almakockákkal és 1 dl fehérborral bolondítva.
== Amire szükséged lehet ==
*1 kg csirkemell, szép filigrán szeletekre vágva, klopfolni nem kell
*50 dkg füstölt bacon szalonna
*2 db felvert tojás, őrölt szerecsendióval ízesítve
*30 dkg aszalt gyümölcs tetszés szerint (nálunk az aszalt szilva a befutó)
*30-35 dkg reszelt sajt (fele részben füstölt, pl. karaván, fele részben trappista)
*néhány szelet füstölt tarja, vagy egy tasak parasztsonka
== Figyelmeztetések ==
*A sütés: fél óráig 200, majd 180 fokon történjen! Másfél óra után figyeljünk oda a húsra, el ne égessük, mert a sütők különböző hatásfokkal működhetnek! (pl. légkeveréses sütőben a második óra csak kb. 40-45 perc legyen)
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
Árokné Béres Anikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére
[[Kategória:Étel-ital]]
Az étel lényege: rétegelt csirkefalatkák, szalonna övezte, aszalt gyümölcsök borította jénai tálban. Nem állítom, hogy a legolcsóbb étel lenne, de hát egyszer van karácsony egy évben. Az elkészítése nagyon egyszerű, amíg a hús sül, készíthetjük a köretet, vagy az ünnepi menü egyéb fogásait.
Az eredmény mennyei, mindenkinek bátran ajánlom.
== Lépések ==
# Kibéleljük a jénai tálunkat a bacon szalonnával.
# Elkezdjük rétegezni felváltva a sajtot, valamint a tojásban megforgatott húst, és közé szórjuk a kedvenc aszalt gyümölcsünket.
# A legvégén behajtogatjuk a bacon szalonna szeleteket, de a szalonna alá rakjunk füstölt tarját vagy parasztsonkát is.
# Fóliával beborítjuk, 1 órán keresztül rajta hagyjuk, úgy sütjük.
# Levéve róla a fóliát, megint kb. 1 órán keresztül kell sütni.
== Tippek ==
* Lehet a sorokba füstölt tarját is rétegezni, a lényeg, hogy sajt minden soron legyen, mert ez az összekötő anyag.
* Köretnek rizottórizst, vagy bulgurt ajánlok almakockákkal és 1 dl fehérborral bolondítva.
== Amire szükséged lehet ==
*1 kg csirkemell, szép filigrán szeletekre vágva, klopfolni nem kell
*50 dkg füstölt bacon szalonna
*2 db felvert tojás, őrölt szerecsendióval ízesítve
*30 dkg aszalt gyümölcs tetszés szerint (nálunk az aszalt szilva a befutó)
*30-35 dkg reszelt sajt (fele részben füstölt, pl. karaván, fele részben trappista)
*néhány szelet füstölt tarja, vagy egy tasak parasztsonka
== Figyelmeztetések ==
*A sütés: fél óráig 200, majd 180 fokon történjen! Másfél óra után figyeljünk oda a húsra, el ne égessük, mert a sütők különböző hatásfokkal működhetnek! (pl. légkeveréses sütőben a második óra csak kb. 40-45 perc legyen)
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
Árokné Béres Anikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére
[[Kategória:Étel-ital]]