Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Mikróban sütit sütni

Szerkesztés Hogyan kell mikróban sütit sütni?

160408 cake in cup.jpg

Vasárnap este van, a boltok zárva, Te pedig olthatatlan édességszomjtól szenvedsz – természetesen, ilyenkor egy gramm csokoládé sincs otthon. A mikrohullámú sütőben elkészíthető bögrés sütemény 5 percen belül tálalásra kész, és erre az égető problémára kínál hatékony megoldást!

Szerkesztés Lépések

  1. Készítsd elő a bögrét és az alapanyagokat! A sütemény nagyon gyorsan elkészíthető, mindössze egy bögre kell hozzá, illetve liszt, cukor, sütőpor, kakaópor, tojás, olaj és tej.
  2. Keverd össze a száraz alapanyagokat! Érdemes nagyobb méretű bögrét használni, mivel abban könnyebb összekeverni az hozzávalókat. Első körben a lisztet, a cukrot, a sütőport és a kakaóport keverd össze!
  3. Add hozzá a nedves hozzávalókat! A száraz alapanyagokhoz add hozzá a tojást, majd az olajat és a tejet! Ha mindent összekevertél, folyós masszát kapsz a bögrédben.
  4. Mikrózz! A sütemény 3 perc alatt elkészül, de ez függ a mikrohullámú sütő teljesítményétől is. Egy 750 W teljesítményű mikró 4 perc alatt készíti el a finomságot, míg egy 1000W teljesítményű 3 perc alatt.
  5. Tálalj! A sütés után várj fél percet, addig hagyd pihenni a süteményt a mikrohullámú sütőben. Ajánlott lekvárral vagy friss gyümölccsel fogyasztani!


  • Használj nagyobb méretű bögrét! Egyrészt az alapanyagok összekeverésénél praktikus, másrészt a sütés során megemelkedik a sütemény, így nem fut ki a bögréből.
  • Sima kakaóport használva gumis állaga lehet a süteménynek, így érdemes főző kakaóport alkalmazni.
  • Ha minden a terv szerint alakul, 1 perc alatt megemelkedik a tészta a bögrében.
  • Tálald a süteményt friss gyümölccsel vagy lekvárral!

Szerkesztés Amire szükséged lehet

  • bögre
  • mikrohullámú sütő
  • 4 evőkanál liszt
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 csipet sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 2 evőkanál kakaópor (főzéshez való)
  • 1 db tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál tej

Szerkesztés Figyelmeztetések

  • Először a száraz alapanyagokat keverd össze, ezután rakd hozzá a nedves alapanyagokat!
  • Különböző teljesítményű mikrohullámú sütőkben különböző idő alatt készül el a sütemény. 750W teljesítménynél 4 perc, míg 1000W teljesítmény mellett csak 3 percet kell várnod a falatozással.

Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Lorataylor