Karácsonyi pudingot készíteni
Szerkesztés Hogyan kell karácsonyi pudingot készíteni?
Azért szeretem készíteni ezt az édességet, mert könnyű elkészíteni és üdítő hatású.
Szerkesztés Lépések
- A tojások sárgáját és fehérjét különválasztjuk, majd a tojássárgáját, a 4 evőkanál cukrot és 1 citrom reszelt héját vízgőz fölött habosra kell keverni.
- Utána a tojásfehérjéből és a tejszínből kemény habot verünk.
- Ha már a tojássárgás massza langyos, akkor hozzáadható az 1 púpozott teáskanál zselatin és a fél citrom leve.
- Miután teljesen kihűlt a tojássárgás massza, lazán hozzákeverhető a tojásfehérjehab és a felvert tejszínhab.
- Ha ezzel készen vagyunk, kis tálkákba adagoljuk a pudingot, és fogyasztásig a hűtőbe tesszük.
Szerkesztés Tippek
- Ha nagyobb társaságot látunk vendégül, jól lehet szervírozni, mert evőkanállal is nagyszerűen lehet adagolni és kisebb adag is jól eltelíti az embert.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- 4 darab tojás
- 1 citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 2 dl főzőtejszín
- 1 púpozott teáskanál porállagú zselatin
- 4 evőkanál cukor
Szerkesztés Figyelmeztetések
- A vízgőz hőmérsékletére ügyeljünk a tojás sárgájának besűrítésénél!
Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások
Hegedüsné Aranyos Ildikó pályázata a Hogyankell.hu karácsonyi receptversenyére