Hurkát sütni
Szerkesztés Hogyan kell hurkát sütni?
Hurkát sütni nem nehéz, de nem árt néhány praktikával tisztában lenni, hogy ne legyen vizenyős, túl száraz vagy éppen ne pukkanjon szét.
Szerkesztés Lépések
- A tepsit vagy cserépedényt kenjük ki vékonyan mangalica- vagy libazsírral
- Kevés vizet (0,5-1 dl) löttyintsünk a kolbász alá.
- Tegyük be előmelegített sütőbe, hagyományos sütő esetében 190-200 C fokra, légkeveréses üzemmódban 180 C fokra.
- Sütés közben kétszer forgassuk meg a hurkákat és a kolbászokat, hogy alul és felül is szép sült legyen.
- 45-50 perc alatt készre sül.
Szerkesztés Tippek
- Ha sütés előtt egy kicsit hideg vízbe áztatjuk a hurkát, nem fog szétpukkadni. Megoldás lehet az is a kipukkadás ellen, ha a sütőbe egy kis lábasba vizet teszünk.
- A fagyasztott hurkát már előző nap vegyük ki a fagyasztóból.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- sütő
- hurka
- zsír
- víz
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Van, aki szerint azzal is megakadályozhatjuk a hurka kipukkadását, ha sütés előtt kissé megszurkáljuk, mások szerint viszont ezzel szinte biztos, hogy a kipukkadást segítjük elő...
Szerkesztés Kapcsolódó források, hivatkozások
- Szaftos és ropogós disznótoros hurka
- saját tapasztalat