Amerikai minifánkot készíteni
Szerkesztés Hogyan kell amerikai minifánkot készíteni?
Ha apró finomságra vágysz, amit könnyen és gyorsan el is tudsz készíteni, akkor ez az amerikai fahéjcukros minifánk recept pont neked való! 2 adagot is elkészíthetsz belőle, mindössze 25 perc alatt, az eredmény pedig mennyei lesz. Ha megjött a kedved egy kis fánkozáshoz, irány a konyha! :)
Szerkesztés Lépések
- Melegítsd elő a sütőt 165 °C-ra! Olajozd meg a minifánk tepsit/formát, majd tedd félre.
- Végy egy közepes tálat, és mixeld össze a hozzávalókat! Keverd a vajat és a cukrot addig, amíg fel nem habosodik, majd ezután add hozzá a masszához a tojást, a tejet és a vaníliás cukrot, majd ezeket jól dolgozd össze.
- Add hozzá az eddigi keverékhez a sütőport és a sót! Dolgozd össze a hozzávalókat, amíg teljesen el nem vegyülnek egymással, majd eztán öntsd bele a lisztet, és keverd, amíg össze nem áll.
- Tedd be a kapott mixet a minifánk tepsibe/formába, majd süsd 165 °C-on, kb. 8-10 percig! Miután kivetted őket a sütőből, hagyd kihűlni, és csak ezután tedd rá a tetejére a feltétet.
- Amíg hűlnek a fánkok, készítsd el a feltétet! Melegítsd meg a vajat, majd keverd össze a fahéjjal és a cukorral. Miután elkészült a máz, finoman mártsd bele a minifánkokat! Kész is vagy, jó étvágyat!
Szerkesztés Tippek
- Alternatív megoldásként használhatsz elektromos minifánk készítőt, muffin tepsit/formát, de akár gofri sütőt is, mindössze a finomság formája lesz más. Ezeket szintén meg kell olajoznod, a továbbiakban pedig alkalmazhatod a leírtakat.
- Ha elektromos muffin/fánk sütőt használsz, süsd 4-5 percig, majd vedd ki a fánkokat.
- A feltétet akár ízlés szerint változtathatod is.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- Kézi - vagy botmixer,
- minifánk tepsi/minifánk sütő/muffin sütő/gofri sütő,
- tál.
- Fánkhoz:
- 5 evőkanál sózatlan lágy vaj (71 g),
- fél csésze cukor (8 ek -> 99 g),
- 1 nagy tojás,
- fél csésze tej (120 ml),
- 1 teáskanál vaníliás cukor,
- 2 teáskanál sütőpor,
- egy csipet só,
- 1,5 csésze finomliszt (kb. 185 g).
- A tetejére:
- 57 g lágy vaj,
- 50 g cukor,
- fél teáskanál fahéj.
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Csak félig töltsd meg a tésztaformát, hiszen meg fog dagadni.
- Az elektromos sütőnek a sütési ideje változó, olvasd el a termékleírást!
- Ne felejtsd el megolajozni a serpenyőt, különben odatapadhat a tészta.
- A feltétet csak azután tedd a fánkokra, miután valamennyire kihűltek.