Alkoholmentes forralt bort készíteni
Szerkesztés Hogyan kell alkoholmentes forralt bort készíteni?
A téli időszak egyik legnépszerűbb itala a forralt bor. Bár alkoholos italként leszűkül a kör, hogy kik fogyaszthatják, jó hír, hogy létezik alkoholmentes verziója is. Ez éppen olyan finom, mint a hagyományos verzió. Lássuk, hogyan készíthetjük el.
Szerkesztés Lépések
- Találd ki az ízvilágot:
- Gyümölcslevek: szűrt gyümölcslé szükséges az alaplé elkészítéséhez, melyhez választhatsz például szőlőlé, vörösáfonyalé, almalé, szilvalé és piros gyümölcsös levek közül. Amennyiben fehér bort szeretnél utánozni, az almalé - szőlőlé használata javasolt, míg vörös boros jelleg eléréséhez a piros bogyós, illetve a pirosas színű gyümölcslevek.
- Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, kardamom és egyéb karácsonyi fűszerek
- Egyéb összetevők: víz, facsart narancslé és néhány narancsszelet
- Mérd ki a hozzávalókat: két doboz gyümölcsléhez 3 dl víz, 1 fél narancs leve, illetve fél narancs szeletekre vágva és ízlés szerinti fűszerezés
- Készítsd el az innivalót: a hozzávalókat tedd egy nagy lábosba, majd forrásig melegítsd fel.
- Dekorálj: egy szép borospohárba beletöltve, narancsszelettel, fahéjrúddal kidíszítve még jobban esik majd elfogyasztani a mentes forralt bort.
Szerkesztés Tippek
- Amennyiben a fűszerezést egyszerűsítenéd, a boltokban kapható tasakos forralt bor fűszerkeveréket is használhatod.
- Gyerekek és kismamák is fogyaszthatják.
- Pár csepp citromlé hozzáadásával élénkebb színhatást tudsz elérni a pirosas színű gyümölcslevekben.
Szerkesztés Amire szükséged lehet
- Fűszerek: forralt bor fűszerkeverék vagy fahéj, szegfűszeg, szegfűbors, gyömbér, kardamom és egyéb karácsonyi fűszerek
- Két doboz gyümölcslé, 3 dl víz, 1 fél narancs leve, illetve fél narancs szeletekre vágva
Szerkesztés Figyelmeztetések
- Ha mézzel szeretnéd ízesíteni, akkor csak a tűzről levéve csorgasd bele a mézet, így minél több értékes összetevő marad benne.
- A ribizlilének is gyönyörű, vörös színe van, viszont fontos édesítéssel ellensúlyozni fanyar ízét.