Vegyes grillnyársat készíteni
Hogyan kell vegyes grillnyársat készíteni?
A formája miatt mindenképp változatosságot jelenthet ez a recept. A nyársra a legkülönfélébb hozzávalókat húzhatjuk fel, és a páclé összeállításának is csak a fantázia szabhat határt.
Lépések
- A májat és a húst 3 cm-es kockákra vágjuk.
- Feldaraboljuk a virslit és a szalonnát, ezután a darabokat nyársra húzzuk.
- A kockák közé zsályalevelet és hagymakarikákat teszünk és közben elkészítjük a páclevet.
- Apróra vágjuk a maradék lilahagymát, fokhagymát és a rozmaringlevelet.
- Ezután a hozzávalókat egy tálba tesszük és összekeverjük kb. 2 dl olajjal.
- A nyársakat hosszúkás tálba helyezzük el és meglocsoljuk a páclével.
- Legalább 3 órára hűtőbe tesszük.
Tippek
- Grillezés közben fehérborral locsolhatjuk a húsokat, úgy még zamatosabbak lesznek.
Amire szükséged lehet
- 700 g füstölt virsli,
- 25 dkg sertéscomb,
- 25 dkg bélszín,
- 20 dkg füstölt szalonna,
- 25 dkg sertésmáj,
- 10 db zsályalevél,
- 4 gerezd fokhagyma,
- rozmaring,
- 2 db lilahagyma,
- 1 dl száraz fehérbor,
- só,
- bors,
- olaj
Figyelmeztetések
- A hegyes nyárssal (amit saslikpálca néven találhatunk meg az áruházak polcain) érdemes vigyázni, hogy ne sértsük fel a kezünket!