Töltött gombafejet készíteni
Hogyan kell töltött gombafejet készíteni?
Egy egyszerűen elkészíthető finomság gombából.
Lépések
- Szerezd be az alábbi hozzávalókat: 1 kg barna csiperkegomba, 50 dkg darált sertéshús, 1 db paradicsom, 1 fej vöröshagyma, 1 szelet zsíros szalonna, 4-5 szelet bacon, 15 dkg sajt, 1 dl sűrített paradicsom, 2 ek zsír, 1 csokor petrezselyem, 1-2 mk só, 1 mk rozmaring, késhegynyi bors, fokhagyma.
- A szalonnát serpenyőben hevítjük, majd a hagymát apró kocákra vágjuk és megdinszteljük.
- Közben a gombát szárától elválasztjuk. A gombafejeket sütőlemezre terítjük, szárukat apróra vágjuk.
- A húst, a felaprított bacont és gombát a hagymára helyezzük, fűszerezzük, ráöntjük a paradicsomot, majd készre sütjük.
- A gombákat kicsit besózzuk, majd rátesszük a tölteléket.
- A sütő aljára tesszük a zsírt és kb. 2 db vizet, majd kb. 45 percig sütjük. A tetejére szórjuk a sajtot, majd további 15 perc alatt készre sütjük.
Tippek
Amire szükséged lehet
- A fenti hozzávalók
- Serpenyő
- Sütő
Figyelmeztetések
- A töltött gombafejet a paleolit diétát végzők is fogyaszthatják.