Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Szagtalanítani a mikrohullámú sütőt

Hogyan kell szagtalanítani a mikrohullámú sütőt?

Sajnos a mikrohullámú sütő jól őrzi a szagokat – különösen például pattogatott kukorica készítése után. Ha gyakran melegítünk a mikróban, egy idő után a sokféle étel szaga összekeveredik, és meglehetősen kellemetlen lesz.

Lépések

  1. Először is egy általános tisztítószerrel alaposan takarítsd ki a mikrohullámú sütőt. Így majd a szagokat is könnyebb lesz eltüntetni.
  2. Használj friss citromot, hogy legyőzd a szagokat!
    • A citromot vágd fel négy részre, és tedd egy mikróba való tálba. Önts hozzá egy bögre vizet.
    • Magas fokozaton 3 percig főzd a vizet a citrommal.
    • Kapcsold ki, de hagyd bent a mikróban még néhány percig.
  3. Szintén nagyon hatásos szagtalanító az ecet, ezt is használhatod az alábbiak szerint:
    • Egy mikróban használható tálba önts egy bögre vizet és adj hozzá egy negyed bögrényi ecetet.
    • Magas hőfokon addig melegítsd a mikróban, amíg el nem kezd forrni.
    • Kapcsold ki, de hagyd benne még néhány órán át.
  4. Használj szódabikarbónát!
    • Egy mikróban használható tálba tégy 1 bögre vizet és két evőkanál szódabikarbónát!
    • Magas hőfokon 2-3 percig főzd a mikróban!
    • Vegyük ki a tálat, és a mikrót tisztítsuk ki egy száraz törlőkendővel.
  5. Ha a fenti módszerek nem használtak, próbáld ki a faszenet.
    • Kb. tucatnyi faszenet csomagolj be újságpapírba, majd tedd bele a mikróba.
    • Csukd be a mikró ajtaját, és hagyd így néhány napig, míg az újságpapír és a faszén eltünteti a szagokat.

Tippek

  • A friss citrom helyett használhatsz negyed bögrényi gyümölcslevet is.
  • A hatást fokozhatod azzal, ha a citromlés vízhez adsz negyed bögrényi szegfűszeget is.
  • A mikrohullámú sütőt úgy is védheted a szagoktól, hogy melegítés közben letakarod az ételt. Így az nem fröcsköl. Emellett rendszeresen tisztítsd a sütőt.
  • Tisztítás után hagyjuk a mikrohullámú sütőt teljesen megszáradni, mielőtt becsuknánk az ajtaját.

Amire szükséged lehet

  • általános tisztítószer
  • friss citrom
  • ecet
  • bögre
  • szódabikarbóna
  • száraz törlőkendő
  • faszén
  • újságpapír

Figyelmeztetések

  • A fenti tippek annál hatásosabb, minél rövidebb idő telik el a főzés és a takarítás között. Ezért, ha olyan ételt készítünk vagy melegítünk, aminek erősebb illata van, rögtön utána alkalmazzuk a fenti módszerek egyikét.
  • Soha ne használjunk fémedényeket a mikróban!

Kapcsolódó források, hivatkozások

Az oldal szerzői

Kiscsillag