152
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell gyors vendégváró falatokat készíteni? == Kinek ne okozott volna még fejtörést, hogy milyen harapnivalóval várja a vendégeket? Ha unod a ropit é…”
== Hogyan kell gyors vendégváró falatokat készíteni? ==
Kinek ne okozott volna még fejtörést, hogy milyen harapnivalóval várja a vendégeket? Ha unod a ropit és a pattogatott kukoricát, akkor ugorj le a hozzávalókért, és már el is kápráztathatod őket az alábbi recepttel.
== Lépések ==
#A tojásokat, az uborkákat, a paprikát és a sonkát apró kockákra vágjuk.
#Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük.
#A zselatint 1 dl hideg vízben 30-40 percig ázni hagyjuk.
#A 1,5 dl vízben a vegetát és a fél leveskockát összeforraljuk, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra.
#Addig kavarjuk, amíg a zselatin folyékonnyá nem válik (ha nem akar felolvadni, meleg víz felett kell kevergetni).
#Összekeverjük a majonézes salátával, őzgerincformába öntjük és hűtőben legalább 5 órát hűtjük.
== Tippek ==
*Célszerű előző este előkészíteni.
== Amire szükséged lehet ==
*25 dkg selyemsonka,
*4 db főtt tojás,
*4 db savanyú uborka,
*½ piros kaliforniai paprika,
*2-3 dl tartármártás,
*2,5 dl víz,
*2 kiskanál Delikát vagy Vegeta,
*½ erőleveskocka,
*50 g zselatin
== Figyelmeztetések ==
* Időigényes munka, ezért csak az vállalkozzon az elkészítésre, aki rá tudja szánni az idejét!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]
Kinek ne okozott volna még fejtörést, hogy milyen harapnivalóval várja a vendégeket? Ha unod a ropit és a pattogatott kukoricát, akkor ugorj le a hozzávalókért, és már el is kápráztathatod őket az alábbi recepttel.
== Lépések ==
#A tojásokat, az uborkákat, a paprikát és a sonkát apró kockákra vágjuk.
#Hozzáadjuk a tartármártást és összekeverjük.
#A zselatint 1 dl hideg vízben 30-40 percig ázni hagyjuk.
#A 1,5 dl vízben a vegetát és a fél leveskockát összeforraljuk, ráöntjük a hideg vízben áztatott zselatinra.
#Addig kavarjuk, amíg a zselatin folyékonnyá nem válik (ha nem akar felolvadni, meleg víz felett kell kevergetni).
#Összekeverjük a majonézes salátával, őzgerincformába öntjük és hűtőben legalább 5 órát hűtjük.
== Tippek ==
*Célszerű előző este előkészíteni.
== Amire szükséged lehet ==
*25 dkg selyemsonka,
*4 db főtt tojás,
*4 db savanyú uborka,
*½ piros kaliforniai paprika,
*2-3 dl tartármártás,
*2,5 dl víz,
*2 kiskanál Delikát vagy Vegeta,
*½ erőleveskocka,
*50 g zselatin
== Figyelmeztetések ==
* Időigényes munka, ezért csak az vállalkozzon az elkészítésre, aki rá tudja szánni az idejét!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]