Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Őszi sonkabatyut készíteni

1 632 bájt hozzáadva, 2013. szeptember 12., 14:19
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni? == Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon fin…”
== Hogyan kell őszi sonkabatyut készíteni? ==

Kiváló őszi étel, színes mint a körülöttünk az „avarbálra” készülődő természet, illatos és nagyon finom. A friss, épp csak megpuhult zöldségek egészséges, könnyű vacsorát alkotnak.


== Lépések ==

#Tépjünk kéttenyérnyi darabokat az alufóliából, mindegyikre tegyünk egy megmosott, kívülről vékonyan megvajazott lilakáposzta levelet.
#A leveleket most színes rétegekkel töltjük meg: először sonkaszeletet teszünk a levélbe, azután feldarabolt friss zöldbabot, egy kanálnyi szerecsendióval kikevert tejfölt, most újabb réteg sonka következik, ezután a frissen bontott zöldborsó és középre újabb kanálnyi tejföl.
#Az alufóliát minden oldalon felhajtva képezzünk batyukat.
#Előmelegített sütőben, közepes lángon süssük 45-50 percig.
#Tálaláskor picit nyissuk meg a batyuk tetejét, így kellemesen illatozik.

== Tippek ==

*Ha tehetjük, tálaljuk a szabadban, kertben, tornácon, teraszon.
*Tábortűz parazsában is megsüthetjük a batyukat.

== Amire szükséged lehet ==

*füstölt pulykamell sonka,
*8 lilakáposzta levél,
*0,5 kg friss zöldbab,
*0,5 kg friss,még bontatlan zöldborsó,
*2 dl tejföl,
*kevés vaj,
*szerecsendió,
*alufólia

== Figyelmeztetések ==

*Ha tábortűzben készítjük az ételt, kizárólag engedélyezett helyen rakjunk tüzet! Eloltáskor végezzünk alapos munkát, nehogy egy parázs lángra kapva tüzet okozzon.

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]

[[Kategória:Étel-ital]]
152
szerkesztés