Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Lúgosítani

3 549 bájt hozzáadva, 2013. július 26., 15:56
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell lúgosítani? == right Az egészséges szervezetben 7,35-7,45 közötti pH érték, vagyis enyhén lúgos kémhatás a normális. =…”
== Hogyan kell lúgosítani? ==
[[Fájl:lugositas.jpg|right]] Az egészséges szervezetben 7,35-7,45 közötti pH érték, vagyis enyhén lúgos kémhatás a normális.
== Lépések ==
# '''Mérjük meg a szervezetünk pH értékét!'''
#* Vegyünk lakmuszpapírt, és reggel, még mielőtt bármit a szánkba vennénk, vegyünk nyálmintát, és cseppentsük a lakmuszpapírra.
#* Ha a lakmuszpapír kék marad, akkor optimális a PH-szint.
#* Ha zöld lesz, akkor savas a szervezetünk kémhatása.
#* Ha sárga, akkor komoly eltérés mutatkozik, amit mindenképpen kezelni kell.
#* Kérhetjük háziorvosunkat is, hogy vérvizsgálattal pontosan állapítsa meg a kémhatást.
# '''Légy tisztában vele, hogy mi okozhatja nálad a savasodást.''' A leggyakoribb ok a helytelen táplálkozás, de bizonyos esetekben okozhatja:
#* vitamin- és ásványianyag-hiány,
#* adalékanyagok, tartósítószerek,
#* nehézfémtelítettség, -mérgezés,
#* alacsony folyadékbevitel,
#* mozgáshiány,
#* stressz,
#* dohányzás.
# '''Ismerjük fel a tüneteket!''' A savas kémhatásra a szervezet nagyon sok féle tünettel reagálhat, ilyenek lehetnek például a túlsúly vagy éppen a soványság, a különféle fertőzések, szív és érrendszeri megbetegedés, különféle bőrtünetek, a cukorbetegség, hajhullás, fokozott kopaszodás, a csontritkulás vagy éppen az ingerlékenység is.
# '''Ha biztosak vagyunk benne, hogy savas a szervezetünk pH-értéke, akkor mindenképpen változtatnunk kell az életmódunkon.'''
# '''[http://www.hogyankell.hu/Eg%C3%A9szs%C3%A9gesen_%C3%A9tkezni Táplálkozzunk egészségesen!]''' Törekedjünk rá, hogy 80%-ban lúgosító ételeket fogyasszunk. Az, hogy a tápanyag lúgosító vagy savasító-e, azt nem az íze, illata, színe vagy állaga határozza meg, hanem hogy milyen molekuláris alkotórészeire bomlik le a szervezetünkben.
#* Minden reggel igyunk meg egy nagy pohár limonádét – cukor nélkül.
#* Igyunk sok vizet.
#* Együnk kevesebb húst, fogyasszunk kevesebb tejterméket, zsírt és cukrot.
#* Fogyasszunk több zöldséget, zöld leveleket, csírákat.
#* Napraforgóolaj helyett használjunk olívaolajat vagy lenmagolajat használni.
#* A gyümölcsöket magukban fogyasszuk, hogy az emésztési időszak rövidüljön, és így ne kezdjen a szervezetünkben erjedni. Lúgosít az érett citrom, a lime és a grapefruit, az éretlen banán és a friss kókuszdió.
# '''Szokjunk le a dohányzásról.'''
# '''Ha van amalgám tömésünk, cseréltessük ki.'''
#''' Legyen életünk része a rendszeres testmozgás!'''
# '''Próbáljunk meg [http://www.hogyankell.hu/Stresszt_kezelni kevesebb stresszel élni]!'''
# '''Felejtsd el a szénsavas italokat, üdítőket.'''
== Tippek ==
* Kipróbálhatjuk a lúgos vizet is.
== Amire szükséged lehet ==
* lakmuszpapír vagy vérvizsgálat,
* egészségesebb étkezés
* több testmozgás
* stresszcsökkentés
== Figyelmeztetések ==
* Ne úgy próbáljuk megoldani a problémát, hogy elrejtjük. Remek dolog, hogy a szódabikarbóna lúgosít, de próbáljunk meg inkább az életmódunkon változtatni.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://ph.bioenergetikus.hu/ LÚGOSÍTÁS - SAVASODÁS, SAV - LÚG pH EGYENSÚLY, SAVAS - LÚGOS ÉTELEK]
* [http://cotcot.hu/cikk/2008/07/24/hogyan-csinald-lugositas Hogyan csináld? Lúgosítás]
* [http://www.noiportal.hu/szakertok/kerdezek.210.html?h=10 Női Portál: Lúgosítás szakértő válasza]

[[Kategória:Egészség]]
[[Kategória:Étel-ital]]
emailconfirmed
3 341
szerkesztés