Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni

1 185 bájt hozzáadva, 2013. július 24., 12:21
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni? == A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában. == L…”
== Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni? ==

A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában.


== Lépések ==

#A pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízben kissé átmossuk.
#A hagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
#Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
#Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk és 15 percig főzzük.
#Lassan hozzáöntjük a tejszínt és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.
#Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt tésztát és az apróra tépkedett sonkát.

== Tippek ==

* Nagyon forrón, reszelt sajttal érdemes kínálni.

== Amire szükséged lehet ==

*1 csomag penne,
*200 g sonka
*250 g hámozott, darabolt paradicsom,
*1 kisebb fej vöröshagyma,
*2 gerezd fokhagyma,
*olívaolaj,
*só,
*3 szál friss bazsalikom,
*2 dl tejszín,
*15 dkg sajt

== Figyelmeztetések ==

*A tészta leszűrésekor ügyeljünk arra, hogy a forró víz nehogy megégesse a kezünket!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]

[[Kategória:Étel-ital]]
152
szerkesztés