152
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni? == A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában. == L…”
== Hogyan kell tejszínes-sonkás, paradicsomos pennét készíteni? ==
A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában.
== Lépések ==
#A pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízben kissé átmossuk.
#A hagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
#Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
#Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk és 15 percig főzzük.
#Lassan hozzáöntjük a tejszínt és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.
#Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt tésztát és az apróra tépkedett sonkát.
== Tippek ==
* Nagyon forrón, reszelt sajttal érdemes kínálni.
== Amire szükséged lehet ==
*1 csomag penne,
*200 g sonka
*250 g hámozott, darabolt paradicsom,
*1 kisebb fej vöröshagyma,
*2 gerezd fokhagyma,
*olívaolaj,
*só,
*3 szál friss bazsalikom,
*2 dl tejszín,
*15 dkg sajt
== Figyelmeztetések ==
*A tészta leszűrésekor ügyeljünk arra, hogy a forró víz nehogy megégesse a kezünket!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]
A tésztaételek mindig gyors, ám hatékony és finom megoldást jelentenek a konyhában.
== Lépések ==
#A pennét sós, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük és hideg vízben kissé átmossuk.
#A hagymát finomra vágjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk.
#Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
#Ráöntjük a paradicsomot, megsózzuk és 15 percig főzzük.
#Lassan hozzáöntjük a tejszínt és ízesítjük az apróra vágott bazsalikommal.
#Tálaláskor beleforgatjuk a kifőtt tésztát és az apróra tépkedett sonkát.
== Tippek ==
* Nagyon forrón, reszelt sajttal érdemes kínálni.
== Amire szükséged lehet ==
*1 csomag penne,
*200 g sonka
*250 g hámozott, darabolt paradicsom,
*1 kisebb fej vöröshagyma,
*2 gerezd fokhagyma,
*olívaolaj,
*só,
*3 szál friss bazsalikom,
*2 dl tejszín,
*15 dkg sajt
== Figyelmeztetések ==
*A tészta leszűrésekor ügyeljünk arra, hogy a forró víz nehogy megégesse a kezünket!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.facebook.com/sagaminoseg A Sága Facebook oldala]
[[Kategória:Étel-ital]]