1 859
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
#Tegyük a zöld dinnyedarabokat ecetes vízbe (3:1 víz-ecet), majd forraljuk fel!
#Öblítsük le és mérjük meg a dinnyedarabokat!
#Készítsünk szirupot egy kis vízből és annyi cukorból, amennyi a dinnye súlya volt! Adjuk hozzá a sziruphoz a felhasított vaníliarudat is, és főzzük kb. 10 percig a szirupot!
#Dobjuk a szirupba a dinnyedarabokat, forraljuk fel, és hagyjuk kihűlni őket a szirupban!
# Ismételjük meg ezt a folyamatot két egymást követő napon!#Tegyük alaposan megtisztított üvegekbe a dinnyedarabokata harmadik napon, az üvegekre csavarjuk rá szorosan a tetejüket, és fordítsuk őket 5-10 percre fejtetőre, hogy kiszoruljon belőlük a levegő. A biztonság kedvéért még száraz vagy nedves dunsztban is tartósíthatjuk a befőtteket.
== Tippek ==