1 100
szerkesztés
Módosítások
a
=== Segédlet ===
→Lépések
# '''Figyeljen a glikémiás indexre!''' A vércukorszint csökkentésének elsődleges módja a megfelelő táplálkozás. Meg kell próbálni csökkenteni az elfogyasztott szénhidrát mennyiségét, és a szénhidrát tartalmú ételekből is elsősorban olyanokat választani, amelyeknek alacsony a glikémiás indexe (GI). Ez azt mutatja, hogyan hat a szénhidrát a vércukorszintre. A glükóz értéke 100, ehhez képest egy 50-es GI értékű élelmiszer csak feleakkora vércukorszint-növekedést okoz. Míg a fehér lisztből készült készítmények glikémiás indexe magas, a teljes kiőrlésű készítményeké jóval alacsonyabb, ezért a vércukorszint-problémákkal küzdők számára inkább ez utóbbiak fogyasztása javasolt. Az alábbi táblázat nyújt áttekintést az élelmiszerek GI értékéről:
{| class="wikitable" style="font-size:100%; text-align:center; margin-left: auto; margin-right: auto" width="80%"
|-