593
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell {{PAGENAME}}? == right|250px Ugyan a rántott hagymakarikák leginkább Amerikában hódítanak, egyre több magyar konyhában i…”
== Hogyan kell {{PAGENAME}}? ==
[[Fájl:Hagymakarika.jpg|right|250px]] Ugyan a rántott hagymakarikák leginkább Amerikában hódítanak, egyre több magyar konyhában is serpenyőbe kerülnek, majd az étkezőasztalra. Nem is baj, hisz elkészítésük nagyon egyszerű, és változatosságot csempésznek mindennapi étkezésünkbe. A legjobb, ha a hagyma puha, a bundája viszont roppanós. A cikk segítségével könnyedén elkészíthetjük a tökéletes, bundás hagymakarikákat!
== Lépések ==
# A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk 4 részre, keresztbe, így szép karikákat fogunk kapni.
# Ezeket a karikákat szedjük egyenként szét.
# A lisztet keverjük el a borssal, a tojással, majd a szódával, és egy kézi habverővel keverjük pár perc alatt csomómentesre.
# A kapott tésztát rakjuk 10 percre hideg helyre.
# Közben zsírt vagy olajat hevítünk egy serpenyőben.
# A hagymakarikákat egy villa segítségével belemártjuk a lehűlt tésztába, egy kissé lecsepegtetjük, majd a forró zsiradékba téve 3 perc alatt megsütjük.
# Konyhai papírtörlőre szedjük, sózzuk, és tálalhatjuk is.
== Tippek ==
* Télen hideg helynek jó akár a szabad levegő is, nyáron pedig a mélyhűtőbe is berakhatjuk a tésztát. A lényeg, hogy jó hideg legyen!
* Villa helyett használhatunk húscsipeszt is.
* Egyszerre maximum 6 db-ot süssünk.
* Szóda helyett használhatunk szénsavas ásványvizet is.
== Amire szükséged lehet ==
* vöröshagyma
* liszt, só, bors
* tojás
* szóda, ásványvíz
* habverő
* zsiradék
* egy magasabb falú serpenyő
* papírtörlő
== Figyelmeztetések ==
* Vigyázzunk a kifröccsenő és felhevült olajjal!
* A hagyományos, zsemlemorzsás bundával is elkészíthető, de nem lesz olyan ropogós a hagymakarikánk, mint a morzsa nélküli változattal.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nosalty.hu/recept/extra-ropogos-amerikai-hagymakarikak Ropogós hagymakarikák]
* [http://aglio-e-olio.blogspot.hu/2010/06/hagymakarika.html Hagymakarika zsemlemorzsával]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:Hagymakarika.jpg|right|250px]] Ugyan a rántott hagymakarikák leginkább Amerikában hódítanak, egyre több magyar konyhában is serpenyőbe kerülnek, majd az étkezőasztalra. Nem is baj, hisz elkészítésük nagyon egyszerű, és változatosságot csempésznek mindennapi étkezésünkbe. A legjobb, ha a hagyma puha, a bundája viszont roppanós. A cikk segítségével könnyedén elkészíthetjük a tökéletes, bundás hagymakarikákat!
== Lépések ==
# A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk 4 részre, keresztbe, így szép karikákat fogunk kapni.
# Ezeket a karikákat szedjük egyenként szét.
# A lisztet keverjük el a borssal, a tojással, majd a szódával, és egy kézi habverővel keverjük pár perc alatt csomómentesre.
# A kapott tésztát rakjuk 10 percre hideg helyre.
# Közben zsírt vagy olajat hevítünk egy serpenyőben.
# A hagymakarikákat egy villa segítségével belemártjuk a lehűlt tésztába, egy kissé lecsepegtetjük, majd a forró zsiradékba téve 3 perc alatt megsütjük.
# Konyhai papírtörlőre szedjük, sózzuk, és tálalhatjuk is.
== Tippek ==
* Télen hideg helynek jó akár a szabad levegő is, nyáron pedig a mélyhűtőbe is berakhatjuk a tésztát. A lényeg, hogy jó hideg legyen!
* Villa helyett használhatunk húscsipeszt is.
* Egyszerre maximum 6 db-ot süssünk.
* Szóda helyett használhatunk szénsavas ásványvizet is.
== Amire szükséged lehet ==
* vöröshagyma
* liszt, só, bors
* tojás
* szóda, ásványvíz
* habverő
* zsiradék
* egy magasabb falú serpenyő
* papírtörlő
== Figyelmeztetések ==
* Vigyázzunk a kifröccsenő és felhevült olajjal!
* A hagyományos, zsemlemorzsás bundával is elkészíthető, de nem lesz olyan ropogós a hagymakarikánk, mint a morzsa nélküli változattal.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nosalty.hu/recept/extra-ropogos-amerikai-hagymakarikak Ropogós hagymakarikák]
* [http://aglio-e-olio.blogspot.hu/2010/06/hagymakarika.html Hagymakarika zsemlemorzsával]
[[Kategória:Étel-ital]]