152
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni? == Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel. == Lépések == # A sel…”
== Hogyan kell gombás-selyemsonkás, grillezett pulykamellet készíteni? ==
Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.
== Lépések ==
# A selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.
#A pulykamell szeleteket enyhén besózzuk, kevés olívaolajon mindkét oldalán megsütjük és tányérra szedjük.
#Ugyanebben a serpenyőben a megmaradt olajban a hagymát üvegesre pirítjuk.
#Rátesszük a selyemsonkát, valamint a gombát és megpároljuk.
#Amikor az összes levét elfőtte, ráöntjük a bort és miután felforrt, a tejszínt is.
#Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és a hússzeleteket beletéve, összeforraljuk a mártást.
== Tippek ==
*Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
== Amire szükséged lehet ==
*500 g pulykamell szelet,
*100 g Sága Selyemsonka,
*25 dkg csiperke gomba,
*1 fej vöröshagyma,
*3 dl tejszín,
*1 dl száraz fehérbor,
*2 szál bazsalikom,
*só,
*őrölt fehérbors,
*olívaolaj
== Figyelmeztetések ==
*A gombát csak bevizsgált forrásból vásároljuk, hogy elkerüljük az esetleges mérgezést!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
[[Kategória:Étel-ital]]
Fogyókúrázóknak és laktózérzékenyeknek is ajánlott étel.
== Lépések ==
# A selyemsonkát vékony csíkokra, a megtisztított gombát szeletekre, a hagymát pedig finomra vágjuk.
#A pulykamell szeleteket enyhén besózzuk, kevés olívaolajon mindkét oldalán megsütjük és tányérra szedjük.
#Ugyanebben a serpenyőben a megmaradt olajban a hagymát üvegesre pirítjuk.
#Rátesszük a selyemsonkát, valamint a gombát és megpároljuk.
#Amikor az összes levét elfőtte, ráöntjük a bort és miután felforrt, a tejszínt is.
#Ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal és a hússzeleteket beletéve, összeforraljuk a mártást.
== Tippek ==
*Párolt rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
== Amire szükséged lehet ==
*500 g pulykamell szelet,
*100 g Sága Selyemsonka,
*25 dkg csiperke gomba,
*1 fej vöröshagyma,
*3 dl tejszín,
*1 dl száraz fehérbor,
*2 szál bazsalikom,
*só,
*őrölt fehérbors,
*olívaolaj
== Figyelmeztetések ==
*A gombát csak bevizsgált forrásból vásároljuk, hogy elkerüljük az esetleges mérgezést!
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
[[Kategória:Étel-ital]]