1 100
szerkesztés
Módosítások
nincs szerkesztési összefoglaló
== Hogyan kell kifújni a tojást? ==
[[Fájl:Tojas_kifujasa.jpg|right]]Ha szeretnéd a hímes tojást sokáig megtartanivagy egész tojáshéjból készített díszt szeretnél csinálni, a díszítés előtt ki kell fújnifújnod a tojást. Ezt óvatosan, nagy türelemmel kell elvégezni az alábbi módon:.
== Lépések ==
# A tojás megtisztítása után szúrj egy apró lyukat mind a két végére egy tű (pl. gombostű) segítségével.
# Ezután tágítsd ki a lyukakat (akár ollóval, vagy egy erősebb tűvel, pl. kötőtűvel). A felső kisebb, az alsó valamivel nagyobb legyen (kb. a kötőtű vagy szívószál vastagságának megfelelő).
# Fogpiszkálóval, hegyes hurkapálcával vagy a kötőtűvel nyúlj be a tojásba, szúrd át a tojássárgáját.(Esetleg egy kicsit óvatosan meg is mozgathatod, hogy a belseje összekeveredjen.)
# Óvatosan, de erősen fújj bele a tojásba. Addig folytasd, amíg kisebb adagokban a tojás teljes tartalma kijön.
# Amennyire lehet, öblítsd ki a kifújt tojást tiszta vízben.
== Tippek ==
* A tojást érdemes egy nagyobb keverőtál felett kifújni, így véletlenül se fröcskölsz össze semmit.
* Biztos, hogy nem reped szét a tojás a lyukak készítésekor, ha a két végére ragasztószalagot simítasz, és azon keresztűl szúrod át a tojáshéjat.
* Ha félsz attól, hogy fújás közben szétreped a tojáshéj, injekciós tűvel is kiszívhatod a tojás belsejét. Ilyenkor is fúrj a tojás mindkét végére lyukat, majd a vastagabb tűvel felszerelt fecskendővel szívd ki a tojás tartalmát. Ha ügyes vagy, akár külön a fehérjét és a sárgáját is ki lehet szívni, így a tojást több recepthez tudod felhasználni.
* Valószínűleg nincs olyan ember, aki megpróbálkozott a tojás kifújásával, de egyet sem tört össze. A kezdeti kudarcok tehát ne vegyék el a kedved!