Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Cukorborsó főzeléket készíteni

2 531 bájt hozzáadva, 2011. április 29., 09:13
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell cukorborsó főzeléket készíteni? == A cukorborsó főzelék egy rendkívül egészséges, gyorsan elkészíthető, ízletes étel, mely pépesített for…”
== Hogyan kell cukorborsó főzeléket készíteni? ==
A cukorborsó főzelék egy rendkívül egészséges, gyorsan elkészíthető, ízletes étel, mely pépesített formában, akár kisbabáknak is adható. Elkészítési lépései a következők:

== Lépések ==
# '''Pirítsuk meg a borsót!''' A megmosott borsószemeket öntsük az ízlés szerint kiválasztott forró vajra vagy olajra, és kezdjük el pirítani őket! Pár perc elteltével adjunk hozzá egy kis sót és kb. 2-3 evőkanál cukrot, majd így pirítsuk tovább pár percig!
# '''Engedjük fel vízzel!''' Ha már kellőképpen megpirítottuk a borsót engedjük fel vízzel, úgy hogy azért ellepje, te mégse legyen túl sok! Tegyünk hozzá petrezselymet és ízlés szerint ételízesítőt!
# '''Ha érezzük, hogy megpuhult a borsó, akkor habarjuk be a főzeléket!''' A habarás elkészítésének javaslatát itt találhatjátok meg!
# '''Engedjük fel tejszínnel!''' Ha a habarást csomómentesen elkevertük a borsóval, utána ízlés szerint, attól függően, hogy mennyire hígra szeretnénk elkészíteni a főzeléket, öntsünk hozzá főzőtejszínt!
# '''Forraljuk össze még egyszer!''' Miután hozzáöntöttük a tejszínt a behabart borsófőzelékhez, még egyszer forraljuk össze jó alaposan az egészet, hogy a habarás és a tejszín kellőképpen lággyá és sűrűvé varázsolja a főzeléket!

== Tippek ==
* Az ínyenceknek javaslom, hogy sima víz helyett csontleves vagy húsleves kockával felengedett vízben főzzék meg a borsót!
* Ez a főzelék azért is praktikus, mert a főzést követő turmixolással könnyen pépesített borsópürét készíthetünk belőle, mely kisbabánknak is fontos táplálékául szolgálhat.

== Amire szükséged lehet ==
* 5dkg vaj vagy annak megfelelő olaj
* 70-80 dkg zsenge zöldborsó
* csontleves vagy húsleves kockával felengedett vagy sima víz
* 2-3 evőkanál cukor
*só
* ételízesítő ízlés szerint
* friss petrezselyem
* tejföl
* 2-3 kanál liszt
* tej
* 2-3 dl tejszín

== Figyelmeztetések ==
* Vigyázzunk, hogy nehogy túlfőzzük a borsót, mert ha túl sokáig hagyjuk főni, akkor visszakeményedik!
* A pirításnál is vigyázzunk, hogy nehogy túl sokáig hagyjuk a lángon, mivel akkor könnyen keserű íze alakulhat ki a borsónak!

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://receptgyar.hu/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék recept]
* [http://etelek.net/cukorborso-fozelek Cukorborsó főzelék]

[[Kategória:Étel-ital]]
935
szerkesztés