1 859
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
== Lépések ==
#'''Süssünk muffint!''' Számos [http://www.hogyankell.hu/Muffint_s%C3%BCtni/ muffin recept]tel találkozhatunk, magát az alapreceptet is sokféleképpen variálhatjuk, egészíthetjük ki egyéb hozzávalókkal.Az alapmuffin receptje (12 darabhoz):#*3 tojás#*18 dkg liszt#*megolvasztott vajat keverjünk össze 18 dkg cukor#*18 dkg margarin#*fél csomag sütőpor#*cukorral és fél csomag vaníliás cukorA megolvasztott vajat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokatadjunk hozzá 3 felütött tojást. Kézi habverővel keverjük mindezt simára keverjük, majd folyamatosan hozzászórjuk a szórjuk hozzá 18 dkg lisztet és a fél csomag sütőport. A simára kevert tésztához ennél a lépésnél adhatunk további, ízlés szerinti hozzávalókat. Egy evőkanál segítségével adagoljuk muffin-sütőbe adagoljuk a tésztát, és előmelegített sütőben 170°C-on, 20-25 percig sütjüksüssük. #'''Keverjünk habot vagy krémet!''' Felvert tojásfehérjéből, vagy tejszínből készíthetünk habot, de sokkal finomabb lesz a cupcakeünk, ha vajas krémet teszünk is tehetünk a tetejére. #'''Az alapkrém receptje:'''#*alapkrémhez keverjünk habosra 15 dkg vaj#*olvasztott vajat 25 dkg porcukor#*kevés vízAz olvasztott vajat habosra keverjük a porcukor egy részével, majd hozzáadunk adjunk hozzá egy evőkanál vizet, és alaposan elkeverjükkeverjük el, és közben hozzádolgozzuk dolgozzuk hozzá a porcukor másik felét is. Az alapkrémet színezhetjük is természetes anyagokkal (például: kakaóporral, céklalével), vagy ételfestékekkel.#'''NarancsosPéldául készíthetünk narancsos-gyömbéres krém receptje:'''#*2 evőkanál kakaópor (cukor nélküli)#*1 narancs reszelt héja #*reszelt gyömbér#*krémet is, amely jól illik egy csokis tésztájú muffinhoz. Ehhez vízgőz felett olvasszunk fel 15 dkg étcsokoládé#*étcsokoládét, keverjünk hozzá 7 evőkanál vaj Az étcsokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a megolvasztott olvasztott vajat, a 2 evőkanál cukor nélküli kakaóport, a egy kis reszelt gyömbért és a narancshéjategy narancs lereszelt héját.
#'''Díszítsük ki a muffinokat!''' A habot vagy a kihűlt krémet habzsákba kanalazzuk, és az előre megsütött muffinok tetejére nyomjuk. Különböző nyomófejek és mozdulatok segítségével a hab, illetve a krém változatos formákban (például hullámoson) terülhet el a sütemények tetején. Ezek után szabadjára engedhetjük a fantáziánkat, és az ízlésünknek vagy az alkalomnak megfelelően (például születésnap, karácsony) színes cukorkákkal, ehető gyöngyökkel, gumicukrokkal, mázzal, gyümölcsdarabokkal, csokireszelékkel, vagy kisebb marcipánfigurákkal díszíthetjük ki a muffinok tetejét, és máris készek a bájos cupcake-ek.