1 859
szerkesztés
Módosítások
→Lépések
== Lépések ==
#Gyűjtsük Szerezzük be a hozzávalókat! (25-30 darab koronghoz)
##150 g mandulaliszt
##150 g porcukor
##4 dl víz
##2 X 55 g tojásfehérje (kb. 4 tojásból)
#Készítsük elő a legfontosabb alapanyagokat!
##A tojásfehérjét a macaron elkészítése előtt 4 nappal le kell ütni, és lezárt edényben, hűtőszekrényben kell tárolni. Mindez azért fontos, mert a tojásfehérjének ennyi időre van szüksége, hogy elkezdjen lebomlani. Ha ezt előzetesen nem tennénk meg, akkor túl erős, masszív maradna, és ha ezt adnánk a tésztához, akkor az sülés közben szétrepedne, és nem is lenne olyan lágyan omló.
##Limeos töltelék
Két lime héját lereszeljük, és kifacsarjuk a levét. Összekeverjük a héj-reszeléket 60 g porcukorral, hogy szemcsés keveréket kapjunk, amelyhez hozzáadunk két tojás sárgáját, és beleöntjük a lime kifacsart levét is. Folyamatos kevergetés mellett mindezt krémmé főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. Ezután kisebb adagokban hozzáadunk 60 g vajat, simára keverjük, és mentasziruppal ízesítjük a krémet.
#Állítsuk össze a macaronokat! Két-két korongot egy kiskanálnyi töltelékkel ragaszthatunk össze. Fogyasztás előtt legalább egy napig hagyjuk állni.
== Tippek ==