593
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell amerikai palacsintát sütni? == leftAz amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok b…”
== Hogyan kell amerikai palacsintát sütni? ==
[[Fájl:amerikai palacsinta.jpg|left]]Az amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok benne, hogy bármikor el tudnánk fogyasztani reggel egy-két házi lekváros, vagy kakaós palacsintát, de az amerikai változata kissé eltér az európaitól. Egyrészt kisebb, másrészt vastagabb, harmadrészt sokkal laktatóbb. Állandó feltétjeként a juharszirup, gyakori kísérőjeként bacon szerepel az étlapon. A sós és édes ízek kavalkádja, igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta.
== Lépések ==
# A tojásokat felütjük, majd a sóval és a cukorral habosra keverjük.
# A felvert tojásokhoz adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tej felét.
# A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd ezt is a tojásos masszához adjuk.
# A maradék tejet is hozzáadjuk, ezzel higítunk a tésztán.
# Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, hogy elnyerhesse a kívánt állagát.
# A fél óra elteltével felhevítjük a palacsintasütőt, majd száraz(!) serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Akkor fordítsuk meg a tésztát, amikor már majdnem az egész buborékos lesz. A másik oldalát elegendő fél-egy percig sütni.
== Tippek ==
* Az amerikai palacsinta, a magyar változattal ellentétben nem teszi ki az egész palacsintasütő méretét, tehát csak a serpenyő közepére csurgassunk tésztát – így kapunk kis átmérőjű, pufók palacsintákat!
* A feltét szinte a végtelenségig variálható: juharszirup, akácméz, vaníliapuding, banán, csoki öntet, lekvárok, fahéj…
* Cukor helyett nyugodtan használhatunk vaníliás cukrot is.
== Amire szükséged lehet ==
* 2 tojás
* 1 tk cukor
* 1 csipet só
* 3 dl tej
* 22,5 dkg liszt
* 2 ek olvasztott vaj
* fél csomag sütőpor
* szabadon választott feltét(ek)
== Figyelmeztetések ==
* Ne rakjunk külön olajt a serpenyőbe, mivel a margarin megakadályozza a tészta leragadását!
* Vigyázzunk, nehogy túl sok cukrot adjunk a tésztához, mert azon kívül, hogy egészségtelenebb is, hamar odaéghet a palacsintánk!
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>9FirrYMTILg</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/palacsinta/amerikai-palacsinta Amerikai palacsinta receptek]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:amerikai palacsinta.jpg|left]]Az amerikaiak egyik kedvenc reggelije a palacsinta. Mi, magyarok is, biztos vagyok benne, hogy bármikor el tudnánk fogyasztani reggel egy-két házi lekváros, vagy kakaós palacsintát, de az amerikai változata kissé eltér az európaitól. Egyrészt kisebb, másrészt vastagabb, harmadrészt sokkal laktatóbb. Állandó feltétjeként a juharszirup, gyakori kísérőjeként bacon szerepel az étlapon. A sós és édes ízek kavalkádja, igazi energiabomba ez a tengerentúli palacsinta.
== Lépések ==
# A tojásokat felütjük, majd a sóval és a cukorral habosra keverjük.
# A felvert tojásokhoz adjuk hozzá az olvasztott vajat és a tej felét.
# A lisztet és a sütőport elkeverjük, majd ezt is a tojásos masszához adjuk.
# A maradék tejet is hozzáadjuk, ezzel higítunk a tésztán.
# Körülbelül fél órát pihentetjük a tésztát, hogy elnyerhesse a kívánt állagát.
# A fél óra elteltével felhevítjük a palacsintasütőt, majd száraz(!) serpenyőben kisütjük a palacsintákat. Akkor fordítsuk meg a tésztát, amikor már majdnem az egész buborékos lesz. A másik oldalát elegendő fél-egy percig sütni.
== Tippek ==
* Az amerikai palacsinta, a magyar változattal ellentétben nem teszi ki az egész palacsintasütő méretét, tehát csak a serpenyő közepére csurgassunk tésztát – így kapunk kis átmérőjű, pufók palacsintákat!
* A feltét szinte a végtelenségig variálható: juharszirup, akácméz, vaníliapuding, banán, csoki öntet, lekvárok, fahéj…
* Cukor helyett nyugodtan használhatunk vaníliás cukrot is.
== Amire szükséged lehet ==
* 2 tojás
* 1 tk cukor
* 1 csipet só
* 3 dl tej
* 22,5 dkg liszt
* 2 ek olvasztott vaj
* fél csomag sütőpor
* szabadon választott feltét(ek)
== Figyelmeztetések ==
* Ne rakjunk külön olajt a serpenyőbe, mivel a margarin megakadályozza a tészta leragadását!
* Vigyázzunk, nehogy túl sok cukrot adjunk a tésztához, mert azon kívül, hogy egészségtelenebb is, hamar odaéghet a palacsintánk!
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>9FirrYMTILg</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [http://www.nosalty.hu/receptek/kategoria/palacsinta/amerikai-palacsinta Amerikai palacsinta receptek]
[[Kategória:Étel-ital]]