Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Meghámozni az ananászt

1 642 bájt hozzáadva, 2012. március 14., 14:32
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell meghámozni az ananászt? == Az ananász sokak nagy kedvence, ugyanakkor mivel nem éppen olcsó gyümölcsről van szó, érdemes odafigyelni arra, hogy …”
== Hogyan kell meghámozni az ananászt? ==

Az ananász sokak nagy kedvence, ugyanakkor mivel nem éppen olcsó gyümölcsről van szó, érdemes odafigyelni arra, hogy úgy hámozzuk meg, hogy ne kelljen a felét kidobni.

== Lépések ==

# '''Fogjuk meg egyik kezünkkel az ananászt, a másikkal pedig a leveleket, és egy erős mozdulattal csavarjuk ki azokat.'''
# '''Éles késsel alul-fölül vágjunk le egy-egy karikát.''' Kisebb karikákat vágjunk addig, míg olyan részig nem jutunk, ami már láthatóan jó.
# '''Egy jó késsel vékonyan, az ananász alakját követve vágjuk le a héjat.''' Ha túl vastagon csináljuk, sok értékes gyümölcshús odavész. A kis „szemekkel” egyelőre ne törődjünk, azt majd a következő lépésben távolítjuk el.
# [[Fájl:ananasz_hamozni.jpg|right]]'''Most jön a titok: az ananász „szemei” spirál alakban helyezkednek el a gyümölcsön.''' Ezért a spirál vonalainál ék alakban vágjuk be az ananászt kb. másfél centiméter mélyen, így eltávolítjuk a szúrós tüskéket.

== Tippek ==

* Ha a torzsa nem kemény, akkor nem kell eltávolítani, ugyanúgy megehető, mint a többi része a hámozott gyümölcsnek.

== Amire szükséged lehet ==

* éles kés

== Figyelmeztetések ==

* Bár gyakran alkotóeleme alkoholos italoknak, az alkohol nem engedi kiürülni a benne található szerotonint, ami hányáshoz, hasmenéshez vezethet.

== Kapcsolódó videók ==

<youtube>GViaOUTC3rY</youtube>

== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* [http://okoriegeszseg.shp.hu/hpc/web.php?a=okoriegeszseg&o=ananasz_Zt0f Ananász]

[[Kategória:Étel-ital]]
emailconfirmed
3 341
szerkesztés