== Lépések ==
# '''Használj szeletelt almát vagy narancshéjat''' : Helyezd a kemény mézeskalácsokat egy zárható dobozba, és tegyél melléjük néhány szelet almát vagy narancshéjat. Zárd le a dobozt, és hagyd állni 1-2 napig. Az alma és a narancshéj nedvességtartalma felszívódik a mézeskalácsba, ezáltal puhítva azt. # '''Tárold a mézeskalácsot légmentesen zárható edényben''' : Ha a mézeskalácsokat sütés után azonnal légmentesen zárható dobozba helyezed, megőrizheted puhaságukat. Ha már kemények, adj a dobozba egy kis nedves papírtörlőt, de ügyelj rá, hogy ne érjen közvetlenül a süteményekhez. # '''Langyos sütőben melegítsd újra''' : Helyezd a kemény mézeskalácsokat sütőpapírra, majd melegítsd őket 100 °C-on néhány percig. Ez fellazítja a tésztát, de hagyd teljesen kihűlni, mielőtt fogyasztanád. # '''Csepegtess rájuk mézet vagy szirupot''' : Ha a mézeskalácsok felszíne száraz, egy ecsettel kenj rá egy vékony réteg mézet vagy cukorszirupot. Hagyd állni pár órán át, amíg felszívja a nedvességet. # '''Használj párás környezetet''' : Helyezd a mézeskalácsokat egy zárható edénybe, és tegyél melléjük egy kis edény forró vizet. Zárd le, és hagyd pár órán át, amíg a párás levegő megpuhítja a süteményeket.
== Tippek ==