176
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell a rizsfőzőt használni? == right|250px A rizsfőzéshez már mindenkinek megvannak a saját bevált trükkjei, azonban ha sze…”
== Hogyan kell a rizsfőzőt használni? ==
[[Fájl:rizsfőző.jpg|right|250px]]
A rizsfőzéshez már mindenkinek megvannak a saját bevált trükkjei, azonban ha szeretnéd egyszerűbben elkészíteni ezt az ételt keményebb, esetleg túl puha szemek nélkül, érdemes egy rizsfőzőt beújítanod. Ez az eszköz rendkívül egyszerűen használható, továbbá akár 6 órán keresztül is képes melegen tartani a megfőzött étket. Olvasd el, hogyan kell használni.
== Lépések ==
#'''Mérd ki a kívánt rizsmennyiséget!''' Ehhez segítségedre lesz a mérőtál, illetve mérőkanál. A rizst szórd a szűrőbe, majd öblítsd át vízzel.
#Vedd elő a kivehető edényt, tedd bele a rizst, és egyenletesen terítsd szét az alján! Ha ezzel készen vagy, add hozzá a megfelelő mennyiségű hideg vizet.
#'''Helyezd a külső tálba a kivehető edényt, majd takard le a fedővel!'''
#'''Indítsd el a készüléket!''' Kb. 30 perc alatt el is készül a rizs, majd a gép automatikusan WARM (hőtartás) üzemmódba kapcsol, ami akár 6 órán keresztüli hőmegtartást eredményezhet.
== Tippek ==
*Egy lesimított mérőtál körülbelül 130 g nyers rizsnek felel meg.
*0,2 l víz szükséges egy lesimított mérőtálnyi rizshez.
*Ízesítéshez használj sót, de egyéb fűszer mellett is leteheted voksodat.
*A rizs még ízletesebbé válik, ha a főzést követően a WARM (hőtartás) állapotot 10-20 percig nem kapcsolod le.
*Tálalás előtt finoman keverd meg a rizst.
*A következő adagot azon nyomban főzheted, ezt a COOK (rizsfőzés) felirat jelzi.
== Amire szükséged lehet ==
*Rizs,
*fűszerek/ só,
*víz,
*rizsfőző.
== Figyelmeztetések ==
*Nem javasolt 3 óránál tovább melegen tartani a rizst, mert kiszáradhat.
*Mikor felszolgálásra kerül sor, óvatosan vedd le a fedőt és tedd félre, így elkerülve az esetleges égési sérüléseket.
*Keverésnél ne használj fémeszközöket, hiszen azok megkárosíthatják a kivehető edény tapadásmentes felületét.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [https://www.homex.hu/blog/a_rizsfozo_hasznalata A rizsfőző használata]
[[Kategória:Otthon-kert]]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:rizsfőző.jpg|right|250px]]
A rizsfőzéshez már mindenkinek megvannak a saját bevált trükkjei, azonban ha szeretnéd egyszerűbben elkészíteni ezt az ételt keményebb, esetleg túl puha szemek nélkül, érdemes egy rizsfőzőt beújítanod. Ez az eszköz rendkívül egyszerűen használható, továbbá akár 6 órán keresztül is képes melegen tartani a megfőzött étket. Olvasd el, hogyan kell használni.
== Lépések ==
#'''Mérd ki a kívánt rizsmennyiséget!''' Ehhez segítségedre lesz a mérőtál, illetve mérőkanál. A rizst szórd a szűrőbe, majd öblítsd át vízzel.
#Vedd elő a kivehető edényt, tedd bele a rizst, és egyenletesen terítsd szét az alján! Ha ezzel készen vagy, add hozzá a megfelelő mennyiségű hideg vizet.
#'''Helyezd a külső tálba a kivehető edényt, majd takard le a fedővel!'''
#'''Indítsd el a készüléket!''' Kb. 30 perc alatt el is készül a rizs, majd a gép automatikusan WARM (hőtartás) üzemmódba kapcsol, ami akár 6 órán keresztüli hőmegtartást eredményezhet.
== Tippek ==
*Egy lesimított mérőtál körülbelül 130 g nyers rizsnek felel meg.
*0,2 l víz szükséges egy lesimított mérőtálnyi rizshez.
*Ízesítéshez használj sót, de egyéb fűszer mellett is leteheted voksodat.
*A rizs még ízletesebbé válik, ha a főzést követően a WARM (hőtartás) állapotot 10-20 percig nem kapcsolod le.
*Tálalás előtt finoman keverd meg a rizst.
*A következő adagot azon nyomban főzheted, ezt a COOK (rizsfőzés) felirat jelzi.
== Amire szükséged lehet ==
*Rizs,
*fűszerek/ só,
*víz,
*rizsfőző.
== Figyelmeztetések ==
*Nem javasolt 3 óránál tovább melegen tartani a rizst, mert kiszáradhat.
*Mikor felszolgálásra kerül sor, óvatosan vedd le a fedőt és tedd félre, így elkerülve az esetleges égési sérüléseket.
*Keverésnél ne használj fémeszközöket, hiszen azok megkárosíthatják a kivehető edény tapadásmentes felületét.
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* [https://www.homex.hu/blog/a_rizsfozo_hasznalata A rizsfőző használata]
[[Kategória:Otthon-kert]]
[[Kategória:Étel-ital]]