58
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell rántott húst csinálni? == Fájl:Rantott-hus-legek-pizza-meretu-es-negyvenezer-forintos-becsi-szeletek d02c0a600d39ae1350ec84482b7eae82.jpg|right|25…”
== Hogyan kell rántott húst csinálni? ==
[[Fájl:Rantott-hus-legek-pizza-meretu-es-negyvenezer-forintos-becsi-szeletek d02c0a600d39ae1350ec84482b7eae82.jpg|right|250px]]
Vannak pillanatok, amikor bármit megadnánk egy szelet rántott húsért. Igazán egyszerűen elkészíthető étel, ráadásul nagyon ízletes. Már a sütés pillanatában elszabaduló finom illatok is beindítják az ember gyomrát, hát még az ízek, amikor összecsapnak egy-egy harapásnál. Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet tökéletes a rántott húsod.
== Lépések ==
#Mosd meg a húst, majd vágd vékony szeletekre! Kivéve, ha comb vagy szárny.
#Fűszerezd meg a bepanírozni kívánt ételt! Ez nagyban függ az ízvilágodtól!
#Készítsd elő a terepet! Szakíts le két nagyobb alufólia darabot, majd szórj lisztet az egyikre, a másikra pedig prézlit!
#Törd fel tányérba a tojást, ezután pedig verd fel!
#Forgasd meg egyenként a befűszerezett darabokat! Először a lisztben, utána a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
#Melegítsd fel serpenyőben az olajat!
#Süsd ki a bepanírozott darabokat! Lehetőleg közepes lángon menjen a tűzhely.
== Tippek ==
* Kiklopfolhatod a húst, ha szeretnéd.
*A prézlit és a lisztet is teheted tányérba, bár alufólián könnyebb.
*A rántott húst elkészült formában papírtörlővel bélelt tálba szedd ki!
*Ha a panír aranybarnára sült, kész a rántott hús!
== Amire szükséged lehet ==
*Hús
*Kés
*Vágódeszka
*Fűszerek
*Liszt
*Tojás
*Prézli
*Mélytányér
*Alufólia vagy tányér
*Papírtörlő
*Olaj
*Serpenyő
== Figyelmeztetések ==
*A gríz, a búzadara, a dara és a kása ugyanaz.
*A zsemlemorzsa, panírmorzsa és a prézli ugyanaz.
*Ne keverd össze a zsemlemorzsát a grízzel!
*Ha combot vagy szárnyat paníroznál, nem kell felvágnod!
*Ha az olaj túl forró, a hús külseje megég, a belseje pedig nyers marad.
*Ha kis lángon csinálod, a hús elázik az olajban, és sose készülsz el.
*A lisztbe forgatás után rázd le a felesleges lisztet a húsról!
*A felesleges tojást is csorgasd le, nehogy elázzon a panír!
*Óvatosan bánj a forró olajjal!
== Kapcsolódó videók ==
<youtube> https://www.youtube.com/watch?v=1zR53B5z600</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
*[http://www.mindmegette.hu/a-tokeletes-rantott-hus-48372/A rántott hús elkészítése]
*[http://www.nosalty.hu/recept/rantott-hus Így süss rántott húst!]
*[http://femina.hu/recept/tokeletes_rantotthus/ Íme a tökéletes rántott hús]
[[Kategória:Egészség]]
[[Kategória:Művészet-kultúra]]
[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Szórakozás-kikapcsolódás]]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:Rantott-hus-legek-pizza-meretu-es-negyvenezer-forintos-becsi-szeletek d02c0a600d39ae1350ec84482b7eae82.jpg|right|250px]]
Vannak pillanatok, amikor bármit megadnánk egy szelet rántott húsért. Igazán egyszerűen elkészíthető étel, ráadásul nagyon ízletes. Már a sütés pillanatában elszabaduló finom illatok is beindítják az ember gyomrát, hát még az ízek, amikor összecsapnak egy-egy harapásnál. Cikkünkből megtudhatod, hogyan lehet tökéletes a rántott húsod.
== Lépések ==
#Mosd meg a húst, majd vágd vékony szeletekre! Kivéve, ha comb vagy szárny.
#Fűszerezd meg a bepanírozni kívánt ételt! Ez nagyban függ az ízvilágodtól!
#Készítsd elő a terepet! Szakíts le két nagyobb alufólia darabot, majd szórj lisztet az egyikre, a másikra pedig prézlit!
#Törd fel tányérba a tojást, ezután pedig verd fel!
#Forgasd meg egyenként a befűszerezett darabokat! Először a lisztben, utána a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában.
#Melegítsd fel serpenyőben az olajat!
#Süsd ki a bepanírozott darabokat! Lehetőleg közepes lángon menjen a tűzhely.
== Tippek ==
* Kiklopfolhatod a húst, ha szeretnéd.
*A prézlit és a lisztet is teheted tányérba, bár alufólián könnyebb.
*A rántott húst elkészült formában papírtörlővel bélelt tálba szedd ki!
*Ha a panír aranybarnára sült, kész a rántott hús!
== Amire szükséged lehet ==
*Hús
*Kés
*Vágódeszka
*Fűszerek
*Liszt
*Tojás
*Prézli
*Mélytányér
*Alufólia vagy tányér
*Papírtörlő
*Olaj
*Serpenyő
== Figyelmeztetések ==
*A gríz, a búzadara, a dara és a kása ugyanaz.
*A zsemlemorzsa, panírmorzsa és a prézli ugyanaz.
*Ne keverd össze a zsemlemorzsát a grízzel!
*Ha combot vagy szárnyat paníroznál, nem kell felvágnod!
*Ha az olaj túl forró, a hús külseje megég, a belseje pedig nyers marad.
*Ha kis lángon csinálod, a hús elázik az olajban, és sose készülsz el.
*A lisztbe forgatás után rázd le a felesleges lisztet a húsról!
*A felesleges tojást is csorgasd le, nehogy elázzon a panír!
*Óvatosan bánj a forró olajjal!
== Kapcsolódó videók ==
<youtube> https://www.youtube.com/watch?v=1zR53B5z600</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
*[http://www.mindmegette.hu/a-tokeletes-rantott-hus-48372/A rántott hús elkészítése]
*[http://www.nosalty.hu/recept/rantott-hus Így süss rántott húst!]
*[http://femina.hu/recept/tokeletes_rantotthus/ Íme a tökéletes rántott hús]
[[Kategória:Egészség]]
[[Kategória:Művészet-kultúra]]
[[Kategória:Oktatás]]
[[Kategória:Szórakozás-kikapcsolódás]]
[[Kategória:Étel-ital]]