1 100
szerkesztés
Módosítások
→Tippek
* Édesburgonyát általában nagyobb hipermarketekben lehet vásárolni tavasztól őszig. Ha lehet, inkább közepes darabokat válassz – a nagyok néha fásak lehetnek –, és ügyelj arra is, hogy a héja feszes, sima legyen. Az édesburgonyának viszonylag nagy a nedvességtartalma, ezért a hűtőszekrény helyett inkább száraz, hűvös helyen érdemes tárolni.
* Van lila húsú édesburgonya is, ebből különösen látványos ételeket készíthetsz.
* Az édesburgonyából Dél-Amerikában kenyeret sütnek, keményítőt készítenek és szeszt is főznek. Egyes receptekhez fiatal hajtásait vagy virágait is felhasználják. Az édesburgonya egyébként dísznövényként is találkozhatunk, erre a célra nemesített fajtáit gyakran „azték borostyán” néven forgalmazzák.[[Fájl:edesburgonya2.jpg|500px]]
== Amire szükséged lehet ==