Módosítások
→Tippek
* Párolás előtt a zöldségeket alaposan mossuk meg – hámozás a legtöbb esetben nem szükséges.
* Némely zöldség egészben is párolható (pl. bébi cukkini, bébi répa stb).
* A vajjal történő dinsztelést elvégezhetjük mikrohullámú sütőben is. Ehhez fedővel rendelkező, jénai üvegtálat használjunk. Ekkor a dinsztelés (vagy nevezhetjük párolásnak is) kb. húsz percet vesz igénybe. Továbbá a mikrohullámos sütőben a melegítés közbeni sugárzás roncsolja a zöldségek belső szerkezetét.
* A párolt (dinsztelt) zöldséget tálalhatjuk önmagában, natúron vagy valamilyen szósszal, öntettel. Köretként natúr vagy rántott hússzeletek mellé sokkal egészségesebb, mint a sült krumpli vagy a rizsköret.
* A párolt zöldségeket majonézes, tejfölös saláták elkészítéséhez is használhatjuk.