966
szerkesztés
Módosítások
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell spirálkrumplit készíteni házilag? == right|250px Itt az alkalom, hogy a megszokott nasikat feldobd egy kicsit. A spirálkru…”
== Hogyan kell spirálkrumplit készíteni házilag? ==
[[Fájl:Spiralkrumpli.jpg|right|250px]] Itt az alkalom, hogy a megszokott nasikat feldobd egy kicsit. A spirálkrumplit néhány mozdulattal előkészítheted és garantáltan mindenki rajongani fog érte.
== Lépések ==
#Készíts elő annyi krumplit, amennyire előreláthatólag szükséged lesz. Persze ezzel a csemegével nehéz leállni, szóval nyugodtan számolj bőséges adaggal.
#A krumplikat alaposan mosd meg, de ne hámozd meg őket.
#Vedd elő a spirálózó szerszámot és helyezd a krumpli tetejére. A nyél tekerésével készítsd el a burgonyaspirált.
#Fűzd fel a krumplit egy hurkapálcikára.
#Tegyél fel a tűzre egy serpenyőbe olajat, és várd meg, amíg felforrósodik.
Tedd bele a krumplit a serpenyőbe úgy, hogy a hurkapálcika két széle a serpenyő szélén legyen. Folyamatosan ellenőrizd, hogy áll a krumpli, és ha már megsült az egyik oldala, akkor fordítsd meg a pálcikát.
#Ha jól átsült a krumpli minden oldala, vedd ki, csepegtesd le egy kicsit az olajat, és már fogyaszthatod is a nasit.
== Tippek ==
*Általában egy serpenyőbe egy kisebb krumpli fér el hosszában. Ha nagyobb krumplit használsz akkor vágd ketté.
*Spirálozót olcsón beszerezhetsz több helyen is. Műanyag és fém verzió közül válogathatsz. Ha hosszabb távra tervezel, érdemes a fémet választanod, mely stabilabb.
*Ha a hurkapálcikára helyezett krumpli nem ér bele kellően az olajba, tegyél egy kis súlyt rá például egy tányér vagy egy fedő segítségével.
*Ha kész a spirál krumpli érdemes megszórnod sóval, fűszerekkel. Egy kis joghurtos mártással még jobban fokozhatod az ízeket.
== Amire szükséged lehet ==
*krumpli
*spirálozó
*hurkapálcika
*serpenyő
*olaj
*só, fűszer, joghurtos öntet
== Figyelmeztetések ==
*A forró olaj könnyen kicsaphat, ezért óvatosan helyezd a krumplikat a serpenyőbe.
*Ügyelj rá, hogy a hurkapálcika meg ne szúrja a gyerekeket amikor eszik a krumplit.
*Az elkészült krumplikat ne tartogasd sokáig, frissen igazán jó az íze.
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>IYQKezeB1gA</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Nővérem receptje
* [http://anapfenyillata.cafeblog.hu/2014/08/22/krumplichips-spiralozva-hazilag/ Krumplichips spirálozva házilag]
* [http://gyereketeto.hu/konyha/tornadokrumpli Tornádókrumpli]
[[Kategória:Étel-ital]]
[[Fájl:Spiralkrumpli.jpg|right|250px]] Itt az alkalom, hogy a megszokott nasikat feldobd egy kicsit. A spirálkrumplit néhány mozdulattal előkészítheted és garantáltan mindenki rajongani fog érte.
== Lépések ==
#Készíts elő annyi krumplit, amennyire előreláthatólag szükséged lesz. Persze ezzel a csemegével nehéz leállni, szóval nyugodtan számolj bőséges adaggal.
#A krumplikat alaposan mosd meg, de ne hámozd meg őket.
#Vedd elő a spirálózó szerszámot és helyezd a krumpli tetejére. A nyél tekerésével készítsd el a burgonyaspirált.
#Fűzd fel a krumplit egy hurkapálcikára.
#Tegyél fel a tűzre egy serpenyőbe olajat, és várd meg, amíg felforrósodik.
Tedd bele a krumplit a serpenyőbe úgy, hogy a hurkapálcika két széle a serpenyő szélén legyen. Folyamatosan ellenőrizd, hogy áll a krumpli, és ha már megsült az egyik oldala, akkor fordítsd meg a pálcikát.
#Ha jól átsült a krumpli minden oldala, vedd ki, csepegtesd le egy kicsit az olajat, és már fogyaszthatod is a nasit.
== Tippek ==
*Általában egy serpenyőbe egy kisebb krumpli fér el hosszában. Ha nagyobb krumplit használsz akkor vágd ketté.
*Spirálozót olcsón beszerezhetsz több helyen is. Műanyag és fém verzió közül válogathatsz. Ha hosszabb távra tervezel, érdemes a fémet választanod, mely stabilabb.
*Ha a hurkapálcikára helyezett krumpli nem ér bele kellően az olajba, tegyél egy kis súlyt rá például egy tányér vagy egy fedő segítségével.
*Ha kész a spirál krumpli érdemes megszórnod sóval, fűszerekkel. Egy kis joghurtos mártással még jobban fokozhatod az ízeket.
== Amire szükséged lehet ==
*krumpli
*spirálozó
*hurkapálcika
*serpenyő
*olaj
*só, fűszer, joghurtos öntet
== Figyelmeztetések ==
*A forró olaj könnyen kicsaphat, ezért óvatosan helyezd a krumplikat a serpenyőbe.
*Ügyelj rá, hogy a hurkapálcika meg ne szúrja a gyerekeket amikor eszik a krumplit.
*Az elkészült krumplikat ne tartogasd sokáig, frissen igazán jó az íze.
== Kapcsolódó videók ==
<youtube>IYQKezeB1gA</youtube>
== Kapcsolódó források, hivatkozások ==
* Nővérem receptje
* [http://anapfenyillata.cafeblog.hu/2014/08/22/krumplichips-spiralozva-hazilag/ Krumplichips spirálozva házilag]
* [http://gyereketeto.hu/konyha/tornadokrumpli Tornádókrumpli]
[[Kategória:Étel-ital]]