Főmenü megnyitása

Hogyankell.hu β

Módosítások

Csokis kekszet készíteni

2 360 bájt hozzáadva, 2015. december 26., 13:02
Új oldal, tartalma: „== Hogyan kell csokis kekszet készíteni? == Ha kedved támad egy kis házi készítésű édességhez, akkor a csokis keksz (Chocolate Chips Cookies) tökéletes válas…”
== Hogyan kell csokis kekszet készíteni? ==

Ha kedved támad egy kis házi készítésű édességhez, akkor a csokis keksz (Chocolate Chips Cookies) tökéletes választás lehet. Nem igényel sok időt az elkészítése, és biztos sikert aratsz vele.


== Lépések ==

#Melegítsd elő a sütőt körülbelül 190 fokon.
#Készítsd elő a hozzávalókat, és láss neki a tészta elkészítéséhez.
#Tedd egy tálba a lisztet, a sütőport és a sót.
#A vajat, a cukrot és a vanília aromát keverd össze egy másik tálba, amíg el nem éri a krémes állagot.
#Egyenként add hozzá a tojásokat a krémhez, gondosan összekeverve utána a masszát.
#Fokozatosan add hozzá a lisztkeveréket a masszához.
#Szórd bele az összetört csokoládét a tésztába.
#Helyezz sütőpapírt a tepsibe, és a krémből egy evőkanállal tegyél apró gombócokat a tepsire.
#Süsd körülbelül 9-11 percig a kekszet, amíg aranybarna nem lesz.

== Tippek ==

*Ahhoz hogy a keksz szépen feljöjjön az összekevert masszát rakd be a hűtőbe egy rövid időre, hogy lehűljön. Utána könnyebb lesz kanállal kimérni az adagokat.
*Ha ünnepek után készítesz sütit, a megmaradt mikulások, húsvéti nyuszik is kiválóan alkalmasak erre a célra.
*A még meleg keksz egy kis tejjel, kakaóval kiváló párosítás.
*Csokoládé mellett fokozhatod az ízeket más finomságok hozzáadásával. Tehetsz a masszába diót, fahéjat, vagy amit éppen megkívánsz, és illik a süti ízvilágához.


== Amire szükséged lehet ==

*270 g liszt
*1 teáskanál sütőpor
*225 g vaj
*150 g barna cukor
*150 g fehér cukor
*1 teáskanál vanília aroma
*2 tojás
*180 g félédes csokoládé
*90 g dió (amennyiben szeretnél rakni bele)


== Figyelmeztetések ==

*Amikor megsült a keksz, ne szedd ki azonnal a tepsiből. Hagyd egy kicsit hűlni, hogy megszilárduljon. Ha túl hamar akarod átrakni, a lágy tészta széteshet.
*Ügyelj rá, hogy nehogy odaégjen a keksz. Ha túl magas a sütő hőmérséklete, könnyen megéghet a keksz alja, ilyenkor inkább vedd lejjebb a hőfokot.


== Kapcsolódó források, hivatkozások ==

* Holly receptje
* [http://www.nosalty.hu/recept/csokidarabos-keksz Csokidarabos keksz]
* [http://www.marthastewart.com/344840/soft-and-chewy-chocolate-chip-cookies Csokoládés keksz]

[[Kategória:Étel-ital]]
966
szerkesztés