== Lépések ==
1. #A legelső lépés – illetve lépéssorozat – a leginkább pepecselős és időigényes az egész műveletben. A pelenkákat ugyanis egyenként fel kell csavarnunk hengerformába, majd gumiszalaggal rögzíteni. Mindezt természetesen úgy, hogy a pelenka közben ne koszolódjon, sérüljön, hiszen használható formában akarjuk átadni. Amikor készen vagyunk, előttünk hever 50-100 pelenkahenger. 2. #Ezután következik a torta formába öntése. Fogjuk a korábban beszerzett papírhengert, és húzzunk rá egy nagyobb fajta, erősebb gumiszalagot. Ez alá kezdjük el egyenként rögzíteni a pelenkákat, amíg meg nem kapjuk a torta első szintjét, amihez 2-4 sor pelenka kell majd. 3. #Ezt követően készítsük el a magasabb, egyre kisebb szinteket ugyanígy. Az ideális pelenkatorta (elsősorban a stabilitásra kell itt gondolni) általában 2-3 szintes. 4. #Ha megvagyunk az „emeletekkel”, fogjuk a szalagot, és kössük körbe az egyes szinteket úgy, hogy elrejtsük a nem túl esztétikus gumiszalagokat. Ezzel és néhány masnival máris rengeteget javítottunk a torta megjelenésén. 5. #Támasszuk alá a tortát – például egy kör alakú erősebb kartonlappal. 6. #A kisebb ajándékokat szintén a szalag segítségével érdemes ezután a tortára rögzíteni. #Aranyszabály nincs, igyekezzünk minden kis ajándékot egyenletesen elosztani a torta külsején, és figyeljünk arra is, hogy az egész ne essen szét. #'''Alternatív megoldás:''' Kihagyhatjuk a gumiszalagokat és a papírtekercset is, ha inkább csipeszeket használnánk , és törölközőt vagy takarót is ajándékozunk. Ebben az esetben... 1. #*A pelenkákat egyenként, a tetejükön összefogva rögzítsük hengerformába. 2. #*Forgassuk össze őket, hogy kiadják a tortaszintet, majd tekerjük körbe a
törülközővel/takaróval.
3. #*Ennek a rögzítéséhez még mindisz mindig szükségünk lesz gumiszalagra – de ez esetben csak egyetlen darabra, így a torta megbontása is egyszerűbb lesz később.
== Tippek ==